Başkan Erbaş, Medine'de gençlerle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Medine'de, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) aracılığıyla Avrupa’nın farklı ülkelerinden umre ziyareti için gelen gençlerle bir araya geldi.

Başkan Erbaş, Medine
GÜNDEM 7.01.2023 18:44:00 88 0

2023 yılı Hac organizasyonu ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Medine’de, Avrupa’nın farklı ülkelerinden umre ziyareti için gelen gençlerle bir araya geldi.

Burada gençlere hitap eden Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in, "İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için" indiğini anlattı.

Müslümanların, gittikleri yerlerde toprakları fethetmeden önce gönülleri fethettiğine işaret eden Başkan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peygamber Efendimiz aleyhissalatü vesselam Kur’an’ın aydınlığıyla Yesrib’i nasıl Medine-i Münevvere, nurlu, aydınlanmış şehir haline getirdiyse, onun ashabı yüzlerce, binlerce kilometre uzaklara yine Kur’an’ın aydınlığı ve Peygamber Efendimizin sünnet-i seniyyesiyle bütün insanlığı nasıl aydınlattıysa bizler de Peygamber Efendimizin ümmeti olarak, onun varisleri olarak yaşadığımız yerleri, gittiğimiz yerleri Kur’an ile, Peygamber Efendimizin sünnetiyle aydınlatmanın gayreti içerisinde olacağız."

Başkan Erbaş, gençleri, Medine-i Münevvere’den İslam'ı anlatmak için binlerce kilometre uzaklara giden davetçilere, tebliğcilere benzettiğini belirterek, "Onlar binlerce kilometre uzaklara gittiler, İslam’ı anlattılar. Önce yaşadılar, ondan sonra anlattılar. Bizim ilkemiz de bu olsun, önce yaşayalım." diye konuştu.

Peygamber Efendimizin, "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim." hadis-i şerifini aktaran Başkan Erbaş, "Bizler ahlaki konulardan taviz vermeyelim. Kendimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz, komşularımız, akrabalarımız, onların da Peygamberî bir ahlakla ahlaklanmaları için telkinlerde bulunalım. Sözümüzle, hareketlerimizle buna gayret edelim." dedi.

Başkan Erbaş’a ziyaretinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun ile Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı da eşlik etti.

Kaynak: Diyanet Haber


İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı