Başkan Erdoğan İsrail'in 76 yıllık zulmünü anlatan Filistin sergisini gezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'ndaki katil İsrail'in 76 yıllık zulmünü anlatan 'Filistin' sergisini ziyaret etti!

Başkan Erdoğan İsrail
GÜNDEM 1.06.2024 22:15:00 60 0

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen "İşgal Altındaki Filistin Topraklarında 76 Yıllık Zulüm Sergisi"ni ziyaret etti.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilen AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapıldığı otelde sergiyi gezen Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın'dan sergi hakkında bilgi aldı.

Sergide, 2009'da İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Paneli'nde dönemin Başbakanı Erdoğan'ın "one minute" çıkışı ve katil İsrail'in zulümleri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir eşlik etti.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığından sergiye ilişkin paylaşılan bilgi notunda, kuruluşundan beri sürekli işgal, zulüm ve haydutlukla topraklarını büyüten İsrail'in, masum kanı dökmeye devam ettiği belirtilerek, 7 Ekim 2023'ten bu yana ise İsrail'in, Filistin'e sistematik saldırılar gerçekleştirdiği vurgulandı.

Bu saldırılarda 36 binden fazla insanın hayatını kaybettiği vurgulanarak, uluslararası kamuoyunun yeterli tepkiyi vermemekle beraber yaşanan acıları izlemekle yetindiğinin altı çizilen bilgi notunda şunlar kaydedildi:

"Türkiye olarak biz en başından beri Filistinli kardeşlerimizin yanında yer alıyor, onların acılarına ortak oluyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın da ifade ettiği gibi 'Biz Filistin'i yeni öğrenmedik' diyerek hareket ediyoruz. Filistin hepimizin kırmızı çizgisidir ve İsrail bu çizgiyi sürekli olarak ihlal etmektedir. İşte buradan hareketle Filistin meselesini istatistiklerle, net ifadelerle ve delilleriyle kamuoyuna duyurmak, toplumsal hafızamızı diri tutmak adına Filistin sergisini açıyoruz."
 

'İşgal Altındaki Filistin Topraklarında 76 Yıllık Zulüm Sergisi'

Sergide bulunan 4 videoda, öncelikle İsrail'in yıllardır sürdürdüğü zulüm ve 7 Ekim'den bu yana artan zalimane tavrı ve yaşanan acılar ele alınıyor. Ayrıca, Türkiye-Filistin dostluğu ve Türkiye'nin Filistin'e yönelik yardımları da videolar aracılığıyla anlatılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesine yönelik tavrı da özel olarak vurgulanıyor.

Görsel çalışmalarda ise İsrail'in işgal ettiği topraklar, 76 yıllık İsrail zulmünün kronolojisi, istatistikler, ve Türkiye'nin gerçekleştirdiği yardımların yanı sıra, Filistin mitingleri ve protesto gösterilerine de yer veriliyor.

Bilgi notunda ayrıca, "Her şartta ve koşulda Filistinli kardeşlerimizin yanlarında yer almaya devam edecek, cesurca Filistin davasını savunmayı sürdüreceğiz." ifadesine yer verildi.


KAYNAK MİLAT GAZETESİ


İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı