Başkan Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı

Son dakika haberi... Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Doğu Akdeniz'de icra edilen Denizkurdu-II/2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü sona erdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tatbikata telefonla bağlanarak önemli mesajlar verdi.

Başkan Erdoğan
GÜNDEM 11.05.2024 22:52:00 77 0

Son dakika haberine göre; Başkan Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Doğu Akdeniz'de icra edilen Denizkurdu-II/2024 Tatbikatı'na telefon bağlantısıyla katıldı.

https://www.sabah.com.tr/video/haber/baskan-erdogandan-denizkurdu-tatbikati-mesaji

"TATBİKAT GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK"

Güçlü ordu, güçlü Türkiye vurgu yapan Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değerli mensupları, kıymetli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. DenizkurduTatbikatı'mızın kahraman donanmamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tatbikatımızda görev alan tüm askerlerimize, Rabb'imden üstün başarılar niyaz ediyorum. Tatbikatın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mızın gücüne güç katacağına, siz askerlerimizin bilgi, koordinasyon ve motivasyonunu daha da arttıracağına yürekten inanıyorum.

GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ TÜRKİYE ŞİARI

2 bin 200 yılı aşan şanlı tarihiyle Silahlı Kuvvetlerimiz disiplini, kabiliyetleri, cesareti ve merhametiyle dünyanın en güçlü ordularından biridir. Kahraman ordumuz, tarih boyunca yaşattığı eşsiz zaferlerle milletimizin gurur vesilesi olmuştur. Sadece caydırıcılığıyla değil, yüksek sorumluluk bilinciyle de ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır. Milletçe kendi öz yurdumuzda gönül huzuruyla yaşamak istiyorsak, askeri bakımdan güçlü olmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Ülkemizde yaşanan son gelişmeler, 'Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye' şiarımızın ne kadar kritik olduğunu bize tekrar hatırlatmıştır.

"TCG ANADOLU'NUN DAHA BÜYÜĞÜNÜ ORDUMUZA KAZANDIRACAĞIZ"

Bu gerçekten hareketle, son 21 yıldır göz bebeğimiz olan ordumuzun caydırıcılığını arttırmak, kapasitesini güçlendirmek, en modern savunma teçhizatlarıyla donatmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Bilhassa Deniz Kuvvetlerimizin araç gereç ve personel bakımından en üst seviyede olmasına büyük önem veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle İstanbul Boğazı'nda 100 gemiyle yapılan geçit törenimiz, Deniz Kuvvetlerimizin kapasitesini bir kez daha ortaya koymuştur. Dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'nun, donanmamıza nasıl bir imkan sağladığını böylece hep beraber görmüş olduk. TCG Anadolu'nun yanı sıra daha büyük bir uçak gemisini ordumuza kazandırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Hava gücümüzde çarpan etkisi yapacak beşinci nesil uçağımız KAAN geçtiğimiz günlerde ikinci uçuşunu da başarıyla gerçekleştirdi.

"HER CEPHEDE MÜCADELE İÇİNDEYİZ"

Bayraktar TB3, Kızılelma ve ANKA3'ün farklı testleri devam ediyor. Kimi zaman müttefiklerimizin uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen savunma yeteneklerimizi sürekli geliştiriyoruz. İnsansız sistemlerden hava savunmaya, zırhlı kara araçlarından elektronik harp sistemlerine hemen her cephede kararlı bir mücadele içindeyiz. Hedeflerimize ulaşana dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. 7 Mayıs'ta başlayan ve 18 Mayıs tarihinde sona erecek olan Denizkurdu Tatbikatı'nı, bölgemizin içinden geçtiği çalkantılı dönemde çok önemli gördüğümü ifade etmek istiyorum.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı olarak tatbikatta görev alan tüm askerlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle, vatanımız uğruna can veren şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Denizleriniz sakin, provanız neta, bahtınız açık olsun diyor, kalın sağlıcakla."

DENİZKURDU TATBİKATI

Tatbikatın Doğu Akdeniz'i kapsayan kısmına katılan fırkateynler, hücumbotlar, denizaltılar, yardımcı sınıf gemiler, mayın gemileri, karakol gemileri, erken saatlerde Aksaz Limanı'ndan hareket etti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in TCG Salihreis Fırkateyni'nden takip ettiği tatbikatta ilk olarak taktik pençe harekatı ile sürüklenen mayına 2 SAS komandosu tarafından müdahale edildi.

Bölgede tespit edilen mayınlar etkisiz hale getirilirken, hedef adaya yönelik ilk giriş harekatı iki safha halinde icra edildi.

İlk safhada amfibi harekata tehdit teşkil eden hedefler, TCG Anadolu'dan hareket eden taarruz helikopterleri ve sualtı taarruz botları tarafından yapılan havadan ve denizden atışlarla etkisiz hale getirildi.

İlk giriş harekatın ikinci safhasında ise amfibi hücum timleri ve amfibi deniz piyadeleri havadan ve denizden çıkarma plajına intikal etti ve hedef ada koordineli olarak ele geçirildi.

Amfibi harekatın ardından denizaltı savunma harbi kapsamında helikopter ile sonar daldırması yapıldı. Angajman kriterlerini karşılayan hedef, deniz karakol uçağı tarafından Rextorp talim torpidosu atışı icra edildi.

Daha sonra TCG Salihreis'in iskele tarafında TCG Büyükada, sancak tarafında TCG Burgazada, posta çantasıyla malzeme transferi yaptı.

Tatbikatın bir diğer safhasında ise belirlenen hedefe Aksungur SİHA tarafından atış yapılırken helikopterler tarafından da havadan satha temren güdümlü mermi atışı gerçekleştirildi. Bir sonraki aşamada ise bahse konu hedef geminin imha edilmesi maksadıyla 4 hücumbot tarafından eş zamanlı su üstü atış yapıldı.

Tatbikatta, hava savunma atışları, kara bombardımanı atışları, deniz hava vasıtalarından güdümlü mermi atışları (TEMREN, MAM-L) ile kamikaze insansız deniz aracı (İDA) harekatı gerçekleştirildi.

Tatbikat su üstü ve hava araçlarının denizdeki resmi geçit töreniyle tamamlandı. Geçit törenine TCG Anadolu'nun yanı sıra ilk defa uzaktan kumanda ile insansız 4 deniz aracı da katıldı.

 

KAYNAK SABAH GAZETESİ


İlginizi Çekebilir

Sabancı Üniversitesi girişimi Euronova, otomotiv dünyasının liderlerinden büyük yatırım aldı

Altun’dan Türkiye’nin sığınmacı politikası yorumu

OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı envanterde

GAP Gazeteciler Birliği'nden Vali Varol'a 'Adıyaman Raporu'

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

'Açık Radyo'nun yayın lisansına RTÜK iptali

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu TBMM'de akademisyenleri dinledi

Beylikdüzü Kaymakamı Bafra’ya atandı

İstanbul'da tam kapasiteli yurt... Günlüğü 43,3 TL!

Büro Memur-Sen’den 'Tasarruf Tedbirleri'ne sert itiraz - Videolu Haber

43 dilde adli sicil verilebiliyor... En çok alınan belge İngilizce

DEM Parti İl Başkanı Coşkun: 'Adalet yerini bulmadı'

Adıyaman çarşı esnafı yeni 'Kent Meydanı' projesine tepkili - Videolu Haber

Gani Bereket: 'İlaçlama bitkisel üretim için hayati öneme sahip'

Almanlardan Adıyaman Belediyesi’ne altyapı güçlendirme desteği