Başkan Kılınç, TRT GAP Radyosu’na Konuk Oldu

​​​​​​​Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, TRT GAP Radyosu’na konuk olarak Adıyaman Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyi tarafından desteklenecek olan AB projesi hakkında bilgiler verdi.

Başkan Kılınç, TRT GAP Radyosu’na Konuk Oldu
GÜNDEM 6.01.2022 16:06:00 90 0

TRT GAP Radyosu’na konuk olan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, son yıllarda büyük bir problem haline gelerek cadde, sokak ve mezarlıklarda dilendirilen yada çalıştırılan kadınlar ve çocukların önüne geçmek için Adıyaman Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyi tarafından finanse edilecek olan 'Değişime El Ver' projesi hakkında bilgiler verdi.

Programda yaptığı konuşmada, tek gayelerinin Türkiye'de çocuk ticareti veya emek sömürüsü amacıyla insan ticareti konusunda farkındalık yaratma olduğunu dile getirerek, "Bu kapsamda Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından finanse edilecek olan ve Belediyemiz tarafından yürütülecek olan 'Değişime El Ver' projesi ile bu hedefimizin ilk adımını atmış olacağız" şeklinde konuştu.

Adıyaman Belediyesi'nin projeden hibe desteği almaya hak kazanan 5 belediyeden birisi olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adıyaman’da yaşayan halkın insan ticareti ve emek sömürüsü konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan proje kapsamında bilinçlendirme kampanyalarını yürütülecek ve yerel halk ile göçmenlerin de içinde olduğu gönüllü gençlerden oluşan bir ekip ile bu kampanya amaçlanan kitlelere ulaştırılacak. Bunun için bir de proje yürütme ofisi kuruldu. Projenin detayları, oluşturulan sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Ayrıca, şehir halkı; sosyal medya ve yazılı mecralar aracılığıyla, broşürlerle, reklam panolarıyla, billboardlarla, afişlerle bilinçlendirilecek. Ayrıca camiler, okullar, iş yerleri ve çeşitli kamu kurumlarında bilinçlendirme çalışmaları kapsamında seminerler düzenlenecek. Yine proje kapsamında farkındalık oluşturmak için okullarda resim, grafik ve kısa film yarışmaları yapılacak. Proje 2022 yılının Mart ayına kadar sürecek."

Başkan Kılınç konuşmasının sonunda, kendisine bu imkanı sunan TRT GAP Radyosu ailesine ve dinleyicilere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: Başkan Kılınç Radyosu’ Konuk

İlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi güreşler için Edirne'de

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanıyor!

Serkan Kaygusuz’un, mutlu günü

Haliliye Belediyesi 11 ekip ile 7 mahallede üstyapıyı yeniliyor

AFAD'dan Trabzon, Giresun, Samsun ve Ordu'ya uyarı!

TBMM'yi bu hafta yine yoğun gündem bekliyor

Muğla'da korkutan deprem

Datça 4,1 büyüklüğünde sallandı!

Milli gurur Türksat 6A’nın uzay yolculuğu yarın başlıyor

Teröristlerce tuzaklanan evlerde silah ve mühimmat ele geçirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyin 5 terörist etkisiz!

Şehitkamil’de çocuklar artık daha mutlu

Çocuklar, taekwando ve futbol kursuna yoğun ilgi gösteriyor

Türksat 6A için geri sayım!

Yediemin'deki su ürünleri kaçıranlara hapis cezası!