Başkan Tutdere TBB Encümen Toplantısını değerlendirdi: “Adıyaman tarihinde ilk kez”

Adıyaman’ın 28 ve 29 Ağustos tarihlerinde TBB Encümen Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Başkan Tutdere TBB Encümen Toplantısını değerlendirdi: “Adıyaman tarihinde ilk kez”
BELEDİYELER 29.08.2024 16:28:00 67 0

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın ev sahipliği yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Toplantısı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ziyaretlerine dair değerlendirmelerde bulundu. 

Adıyaman’ın 28 ve 29 Ağustos tarihlerinde TBB Encümen Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve encümen üyeler; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Büyükçemece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel katıldı. 

ADIYAMAN’IN TARİHİNDE İLK… 

Söz konusu toplantının Adıyaman içine önemine vurgu yapan Tutdere, Türkiye Belediyeler Birliğinin Adıyaman’da ilk kez toplantı gerçekleştirdiğinin altını çizdi. TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteklerinin süreceğini kaydeden Tutdere, Encümen Toplantısına dair şu bilgileri verdi:

"Adıyaman'ın tarihinde ilk kez Türkiye Belediyeler Birliği'nin encümen toplantısı burada gerçekleştirildi. Deprem gündemli bu toplantıda, Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen illere çok ciddi anlamda araç ve gereç desteği sağlandı. Şehrimize 17 adet sıfır araç verildi; bunlar arasında kepçe, kamyon, temizlik aracı ve çöp toplama aracı gibi çeşitli araçlar yer alıyor. Yaklaşık 100 milyon TL değerindeki bu araçlar, belki de Adıyaman Belediyesi tarihinde bir ilk olarak bu kadar geniş kapsamlı bir şekilde alınmış oldu. Toplantının ardından, hem büyükşehir belediye başkanlarımız hem de il ve ilçe belediye başkanlarımızla çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Deprem sürecini, deprem sonrasını ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin bundan sonra deprem şehirlerinin kalkınması ve yaralarının sarılması konusunda yapılabilecek çalışmaları ele aldık, birlikte değerlendirdik ve yeni çözüm yolları belirledik."

“STK ODAK TOPLANTISI VERİMLİ OLDU” 

STK, oda temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen turizm, tarım ve sanayi konulu biro dak toplantı gerçekleştirdiklerini de dile getiren Başkan Tutdere, "STK'larımızla çok verimli toplantılar gerçekleştirdik. Her kesimden muhtarlarımız, sektör temsilcileri ve başkanlarımız toplantıya katıldı ve değerli fikirlerini, düşüncelerini paylaştılar. Sayın Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen odak toplantısı ise Adıyaman tarihinde bir ilk oldu. Tarımdan sanayiye, istihdama kadar birçok başlık masaya yatırıldı, değerlendirildi. Katılımcılar kıymetli fikirlerini ve tespitlerini Sayın İmamoğlu ile paylaştılar, o da bu önerileri not aldı. Bu şekilde çok verimli, heyecan dolu bir programı başarıyla gerçekleştirdik." dedi.

KONTEYNER KENT ZİYARETLERİ 

Yanı sıra İmamoğlu ve Encümen Üyelerle birlikte konteyner kentlerde yapılan ziyaretlere de değinen Başkan Tutdere, “Konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Sabah kahvaltısında hemşehrilerimiz bizi evlerine, konteynerlerine misafir ettiler. Başkanımızı büyük bir sevgiyle karşıladılar ve bağırlarına bastılar. Ziyaretimiz sırasında vatandaşlarımızın dertlerini dinledik, onlarla dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik. Başkanımız, hemşehrilerimizin bu sıcak karşılaması ve misafirperverliği karşısında duygulu anlar yaşadı.” diye konuştu. 

“HALKIMIZIN TEVECCÜHÜ BİZİ MEMNUN ETTİ” 

Toplantıya katılım sağlayanlara ve toplantının gerçekleştirilmesini emek verenlere teşekkür eden Başkan Tutdere, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte emek veren tüm belediye çalışanlarımıza, ekip arkadaşlarımıza, şehrimizdeki güvenlik görevlilerine ve tüm halkımıza Adıyaman Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Gösterdikleri yoğun ilgi, yaptığımız esnaf ziyaretlerinde, temel atma törenlerinde ve diğer etkinliklerde otellerin önlerini dolduran kalabalıklar, halkımızın Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ve gelen diğer misafirlere gösterdiği teveccüh bizleri oldukça memnun etti. Sosyal medya platformlarında ve televizyonlarda yapılan destek ve katkılar için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

“HEMŞEHRİLERİMİZ RAHAT OLSUN…” 

Söz konusu toplantının Adıyaman kamuoyunda büyük bir heyecan yarattığını dile getiren Tutdere, benzer organizasyonlarla şehrin tanıtımına destek vermeyi ve Adıyaman'ın sorunlarını çözmeye yönelik iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Tutdere, “Bir kez daha gördük ki Adıyaman, genciyle, çocuğuyla, kadınıyla güzel bir bütündür, birliğini ve beraberliğini koruyan bir şehirdir. Adıyamanlılara olan bu büyük dayanışma bizi gerçekten mutlu etti. Tüm hemşehrilerimiz rahat olsun; biz yaralarımızı sarmak, şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Hem kendi belediye imkanlarımızla hem de dostlarımızın ve kurumlarımızın destekleriyle bu şehri yeniden toparlayacağız. Çocuklarımız, kadınlarımız ve bu kentte yaşayan tüm güzel insanlar için büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 


İlginizi Çekebilir

İmamoğlu’ndan Adıyamanlı Hanım Teyze’ye söz verdiği oyuncaklar ulaştı

Adıyaman Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi (AKEM) yeni bilgisayar laboratuvarına kavuştu

İBB’den Adıyamanlı öğrencilere anlamlı destek

Adıyaman Belediyesi'nden Geleneksel Sünnet Şöleni: 267 çocuk sünnet ettirildi

Başkan Tutdere 7 yıldır akülü sandalye bekleyen vatandaşın talebini bir gecede karşıladı

TBB Adıyaman toplantısında hazırlanan Deprem Raporu yayımlandı

Adıyaman Belediyesi, Geleneksel Sünnet Şöleni Düzenliyor

Başkan Tutdere, yeni eğitim yılı açılışında öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Başkan Tutdere muhtarlarla bir araya geldi

Adıyaman Belediyesi’nden üniversiteyi kazanan gençlere eğitim desteği

Adıyaman’da okul öncesi temizlik seferberliği

Adıyaman Belediyesi, SMA hastası Firdevs için harekete geçti

Adıyaman Zabıtasından ‘Zabıta Haftası’ yürüyüşü

Adıyaman Belediyesi'nin gezici ikram araci hizmete girdi… İlk çaylar Başkan Tutdere’den

Adıyaman'da 30 Ağustos Zafer Bayramı şenliklerle kutlandı