Başkentin ulus tarihine ışık tutan “Miras Şantiye Gezileri” devam ediyor

ANKARA (PHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentin kültürel ve tarihi mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması ve vatandaşlara hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşılması amacıyla düzenlediği “Ankara Miras Şantiye Ge

Başkentin ulus tarihine ışık tutan “Miras Şantiye Gezileri” devam ediyor
KÜLTÜR - SANAT 18.05.2024 14:44:00 120 0

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kent turizmini canlandırmak ve tarihi miras kalıntılarının günümüze kadar yansıyan öyküsünü vatandaşlarla paylaşmak amacıyla başlattığı “Ankara Miras Şantiye Gezileri” Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığının uzman arkeolog rehberleri eşliğinde gerçekleştirilen gezilerde vatandaşlar; Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’ni gezerken hem bölge tarihine ilişkin bilgiler alıyor hem de restorasyon çalışmalarını yerinde inceleme imkânı buluyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığının uzman arkeolog rehberleri eşliğinde gezilerde vatandaşlar; Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin içinde yer alan Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’ni gezerken hem bölge tarihine ilişkin bilgiler alıyor hem de restorasyon çalışmalarını yerinde inceleme imkânı buluyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalarının yürütüldüğü şantiyelerin kapılarını vatandaşlara açmaya devam ediyor. Başkentin 2 bin 800 yıllık tarihine ışık tutan yapıları yeniden ayağa kaldırmak ve gelecek nesillere aktarmak için restorasyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Uzman rehberler eşliğinde ücretsiz olarak 21’incisi gerçekleştirilen gezilere; https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras adresinden form doldurularak katılım sağlanabiliyor.

Vatandaşlardan Büyükşehire teşekkür

Düzenlenen şantiye gezisine katılarak, Ankara tarihi ve bölgedeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Başkentliler ise şunları söyledi:

Turhan Gülçiçek: “Çok güzel bir çalışma. Yıllardır Ankara’dayım buranın böyle güzel tarihi bir mekân olduğuna ilk defa şahit oldum. Ankara’nın tarihi açısından bilgiler verdiler. Bizans, Roma ve Osmanlı tarihine dair ayrıntılı bilgiler verdiler. Çok hoşuma gitti, teşekkür ederim.”

Cahide Keskin: “Tarih öğretmeniyim. Merak ettiğim bir alan burası. Formu görür görmez hemen doldurdum. Bu alanla ilgili öğrencilerimle çalışmalar yapıyorum. Arkeolog arkadaşlar çok güzel bilgiler paylaştı. Çok başarılı buldum bu projeyi organize edenlere teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Adıyaman'da çocuklar 'Masal Yolu' ile buluştu - Videolu Haber

HALK OYUNLARI GRUP YARIŞMALARI SONA ERDİ

Depremzede çocuklara sinema etkinliği - Videolu Haber

Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi Mutenâ 21. sayısını çıkardı

Bursa Devlet Tiyatrosu tüm ödülleri topladı

Cuma günü vizyonuna girecek filmler belli oldu

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Atlar’ temalı resim sergisi

Üniversitemizde “Masal Anlatıcılığı Atölyesi” Düzenlendi

Tarihin kadim tanığı mühürler Ankara'da sergileniyor

Selva Özkirişçi SANKO Sanat Galerisi’nde resim sergisi açacak

Malatya Kültürel Miras Okulu'nda birinci dönem bitti

Taksim Sanat’ta 'Genç Buluşmalar'

373 gelenek ustasına daha sanatçı tanıtma kartı

Şehir tiyatrosu final yaptı

Fransızlar, Nemrut Dağı’na tekrar ilgi göstermeye başladı