Başsavcı Nurullah Şahin için veda programı düzenlendi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, görev süresinin dolması nedeniyle tayini çıkan Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin ve eşi Hakim Fatma Çangür Şahin onuruna veda programı düzenlendi.

Başsavcı Nurullah Şahin için veda programı düzenlendi
GÜNDEM 10.07.2024 13:32:24 88 0

İki yıldan beridir Kahta Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Nurullah Şahin, 2024 Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararıyla İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, eşi Hakim Fatma Çangür Şahin’de İslahiye Adliyesi’ne atandı.
Veda programına Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Hakimler ve Savcılar Kurulu Adıyaman Başmüfettişi Oğuzhan Kaya, Gerger Kaymakamı Ömer Saygılı, Sincik Kaymakamı Yunus Emre Bozkurtoğlu, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Özgür Sefa Sezer, kurum müdürleri, Adıyaman Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, Kahta Adliyesi personelleri ve STK temsilcileri katıldı.
ahta Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise yaklaşık 1 yıldır Kahta Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Alper Ersan atandı.
Vedalarda konuşmanın zor olduğunu ifade eden Başsavcı Nurullah Şahin, yaptığı konuşmasında; “Bilindiği gibi vedalarda konuşmak zordur. Bu, insanın kendi vedası ise, sanırım çok daha zor oluyor. Geçtiğimiz ay çıkan kararname kapsamında Kâhta’da bir yıl daha göreve devam etmemize karar verilmişti. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta adliyemizden tayini çıkan 8 hakim ve cumhuriyet savcılarımız için veda yemeği düzenlemiştik. Sonrasında hakimler ve savcılar kurulumuzun yaptığı yeni bir değerlendirme sonucu İslahiye Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandık. Eşim Hakim Fatma Çangür Şahin'de İslahiye hakimi olarak atandı. Kahta Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Kahta’da birlikte bir yıl çalıştığımız Alper Ersan atandı. Kahta'dan bu anlamda gözüm arkada kalmadan ayrılıyorum. Çünkü hem kişiliğine hem de mesleki bilgisine kefil olduğum Alper Başsavcım bu görevi layıkıyla yürütecektir. Kendisine hayırlı olsun dileklerini sunuyorum. Görev yaptığımız süre boyunca Kâhta’da çok güzel günlerimiz oldu. Bu süreçte birlikte görev yaptığımız kaymakamımız, belediye başkanımız, cumhuriyet savcılarımızla, personellerimiz ve kurum amirleriyle uyumlu bir şekilde çalıştık. Böylesi özel insanlarla bir arada çalışmak herkese nasip olmuyor. Bu nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum. Görev yaptığımız iki yılımız çok çabuk geçti. Burada çok güzel arkadaşlıklarımız oldu. Tabii bu süreçte hepimizin bildiği gibi 6 Şubat 2023 tarihinde çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Depremin ardından hem Kâhta’da hem de adli yönden Kâhta’ya bağlı olan Sincik ilçesinde de yargı camiası olarak kesintisiz bir şekilde hizmetlerimizi sürdürdük. Bu anlamda bütün cumhuriyet savcılarımız, hakimlerimiz ve personellerimiz üstün bir çalışma örneği sergilediler. İki yıl boyunca birlikte çalıştığımız hakim ve cumhuriyet savcılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu süre zarfında her biriyle ayrı ayrı çok uyumlu bir şekilde çalıştık. İlerleyen süreçte kendileriyle tekrar karşılaşmak aynı yerde görev yapmak isterim. İslahiye'de her birinize kapımın açık olduğunu belirtmek istiyor, katılımlarınız için herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin ve eşi Hakim Fatma Çangür Şahin’e Kahta’ya verdikleri hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Müftülükten vatandaşlara 'Geçerken' hediye

Bakan Güler Bayburt'ta temaslarda

Fenerbahçe heyeti Külliye'de

Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu? Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor!

Memurlar eşitsizliğin son bulmasını istiyor... Memurlar, 5434 sayılı kanuna tabi olmalı!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurulara Osmaniye de eklendi

Ormanya’da üretilen Kızıl Geyikler doğaya salınacak

Samsun-Kırıkkale hızlı tren hattına start 2025'te

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha

İnşaatta toparlanma beklenmiyor

Hac ön kayıtları 27 Eylül'e uzatıldı

Su ürünleri yetiştiriciliği desteklenecek... Verilecek ödemeler belli oldu

Sarsılmaz, yeni nesil ürünleri Güney Afrika'da görücüye çıkarıyor

TEV burs başvurularını mobil uygulamadan alacak