BBP MKYK üyesi Deniz Yeşilkaya: 'Provokatif girişimlere karşı sağduyulu olalım'

ULUSAL (PHA) - Kayseri’de yaşanan çocuk istismarının ardından vatandaşların gösterdiği tepkilere karşılık Suriye’de Türk Bayrağı ve Türklere karşı çirkin bir saldırı başlatıldı.

BBP MKYK üyesi Deniz Yeşilkaya:
GÜNDEM 3.07.2024 18:51:44 63 0

Yaşanan olayların ardından ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, provokasyon vurgusu yaparken konuyla ilgili başlatılan soruşturmalar da devam ediyor.
Yaşanan olaylar karşısında vatandaşların sağduyulu davranmaları gerektiğini belirten Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Deniz Yeşilkaya  “Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini ve ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik gerçekleşen olaylara ve sosyal medya üzerinden yapılan provokatif girişimlere karşı Aziz Milletimizin sağduyulu davranması gerekmektedir. Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenlerin amacına ulaşmalarına müsaade edilmemelidir.” dedi.
Türk Bayrağına ve Milletine yapılan saldırılarla ilgili gerekenlerin yapılacağına değinen Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Deniz Yeşilkaya, “Türk Bayrağı biz Türk Milleti'nin zaafıdır, namusudur. Bayrağımıza yapılan bu saygısızlığı kabul etmemiz, tasnif etmemiz bu saygısızlığın peşini bırakmamız mümkün değildir. Türk Bayrağına yönelik çirkin saldırıda bulunanlar hakkında Yüce Türk Yargısı ve İlgi Bakanlıklar gerekeni yapacaktır.” şeklinde konuştu. 
Suriyeliler konusunda liderimiz Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici’nin söylemiş olduğu gibi "Devletler arasında ebedi dostluklar ya da ebedi düşmanlıklar olmuyor. Dönem dönem savaş halinde olduğunuz ülkelerle belli yıllar sonra daha farklı ikili ilişkiler içine girebiliyorsunuz. Birinci Dünya Savaşı'nı, İkinci Dünya Savaşı'nı yaşamış olan ülkeler var. O dönemlerde savaşan ülkeler bugün dost ilişkiler içindeler ya da bizim Yunanistan'la savaşlarımız oldu, Rusya'yla savaşlarımız oldu. Bugün ikili ilişkilerinizi normalleştirebiliyorsunuz dedi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi güreşler için Edirne'de

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanıyor!

Serkan Kaygusuz’un, mutlu günü

Haliliye Belediyesi 11 ekip ile 7 mahallede üstyapıyı yeniliyor

AFAD'dan Trabzon, Giresun, Samsun ve Ordu'ya uyarı!

TBMM'yi bu hafta yine yoğun gündem bekliyor

Muğla'da korkutan deprem

Datça 4,1 büyüklüğünde sallandı!

Milli gurur Türksat 6A’nın uzay yolculuğu yarın başlıyor

Teröristlerce tuzaklanan evlerde silah ve mühimmat ele geçirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyin 5 terörist etkisiz!

Şehitkamil’de çocuklar artık daha mutlu

Çocuklar, taekwando ve futbol kursuna yoğun ilgi gösteriyor

Türksat 6A için geri sayım!

Yediemin'deki su ürünleri kaçıranlara hapis cezası!