Belediyeden Kar Yağışı Uyarısı

Adıyaman Belediyesi, 18 Ocak Salı gününden itibaren etkili olması beklenen yoğun kar yağışı dolayısıyla vatandaşları uyardı.

Belediyeden Kar Yağışı Uyarısı
GÜNDEM 17.01.2022 16:37:00 123 0

Adıyaman Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Elazığ 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan tahminde, 18 Ocak Salı günü Adıyaman genelinde etkili olacağı açıklanan yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgârla ilgili vatandaşları uyardı.

Adıyaman Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şehir genelinde etkili olması beklenen kar yağışı ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olunması istenerek şu sözlere yer verildi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Elazığ 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan tahminde, 18 Ocak Salı ve 19 Ocak Çarşamba günü Adıyaman ve çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklendiği belirtilmiştir. Kar yağışı ile beraber kuvvetli rüzgârların da 18 Ocak Salı günü ile 19 Ocak Çarşamba günü yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği vurgulanmıştır. 18 Ocak Salı günü 15.00 ile 20 Ocak Perşembe günü 06.00 saatleri arasında etkili olması beklenen şiddeti ve yer yer yoğun kar ile kuvvetli rüzgâr ve fırtınadan dolayı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz. Özellikle ulaşımdaki aksamalar, tipi, dağlık ve eğimli bölgelerde çığ, buzlanma, don, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler konusunda vatandaşlarımızın dikkat olunmasını rica ediyoruz. Bu süre zarfında özel araç sahipleri ve vatandaşlarımızın mümkünse sokağa çıkmaması, çıkacak olanların da toplu taşıma araçlarını kullanmasını öneriyoruz."

 


Anahtar Kelimeler: Belediyeden Yağışı Uyarısı

İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum Malatya'dan seslendi... Afetzedelerin yüzü gülene kadar buradayım!

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler