Tarih: 15.05.2024 11:04

Beştepe'de gece yarısı kritik zirve!

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısı Adalet Bakanı Tunç ile MİT Başkanı Kalın'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağırdı.

Zirvenin ana gündem maddesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde meydana gelen kumpas soruşturması olurken. Soruşturmanın detayları üzerine önemli kararların alınacağı iddia edildi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlilerin ikametlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapıldı.

Yaşanan bu gelişme sonrası MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada bu durumun birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunun altını çizerken "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" yorumunu yapmıştı.

kumpas soruşturması

Kritik zirve kulisleri hareketlendirirken A Haber ekranlarına konuk olan Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek dikkat çeken bir iddiada bulundu.

İşte Şimşek'in açıklamalarında öne çıkanlar:

Başkan Erdoğan kurmaylarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesine çağırdı. MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti binasından ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçti. Yapılan toplantının gündeminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki kumpas soruşturması olduğu öğrenildi. Ayrıca bu toplantıdan çok kritik kararların çıkacağı söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik zirve sonrası yaşanan süreç hakkında bugün TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Kaynak: Haber7




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —