Beylikdüzü'nde 'Üç köy üç meydan'da son temel

Beylikdüzü'nde 'Üç köy üç meydan'da son temel

Beylikdüzü
GÜNDEM 22.10.2023 11:41:47 116 0

Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar, Kavaklı ve Yakuplu mahallelerindeki kırdan kente dönüşüm sürecini çok boyutlu ele aldığı “Üç Köy Üç Meydan” projesinin son ayağı olan Gürpınar Köy İçi Meydanı, Kent Enstitüsü ve Kapalı Otopark’ın temeli atıldı

İSTANBUL (İGFA) - Beylikdüzü Belediyesi’nin eski kent yaşantısının izlerini taşıyan köyiçi alanlarını canlandırma, yenileme ve yeniden kentsel yaşantıya katma hedefiyle başlattığı “Üç Köy Üç Meydan” projesinin son ayağı olan GürpınarKöy İçi Meydanı, Kent Enstitüsü ve Kapalı Otopark projesinde temel atıldı.

Gürpınar’daki eskimiş ve kullanım ömrü dolmuş olan Gürpınar Polis Karakolu’nun yıkımıyla başlayan çalışmalar kapsamında bu güne kadar altyapıya ilişkin tüm çalışmalar tamamlandı. Proje sona erdiğinde 2 bin metrekarelik meydan, Gürpınar Mahallesi’nin yeni bir buluşma alanı olacak. 50 araçlık kapalı otopark, Belediye Çözüm Ofisi, 850 m² alanda hayata geçirilecek ve içerisinde atölyelerin olacağı Kent Enstitüsü bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Temel atma töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Cumhuriyetin öğrettiği değerler umut ve kararlılıktır. İmkansızlıklar içinde imkan bulan, engel tanımayan, zorluklar karşısında pes etmeyen, çözüm üreten ve çok çalışan insanlar kurdu cumhuriyeti. 100 yıldır nesilden nesile aktarıldı bu değerler. Beylikdüzü Belediyesi olarak bizler de bu aydınlıkla çalışıyor, söz verdiğimiz gibi kentimize gün be gün yeni projeler kazandırıyoruz.Bildiğiniz üzere İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu döneminde Üç Köy Üç Meydan’ın sözünü vermiştik. Yakuplu Meydanı’nı ilçemize kazandırdık. Kavaklı Meydanı’nın 1. etabını tamamladık, 2. etaba başladık. 3 bin 400 m² toplam inşaat alanı Gürpınar Köy İçi Meydanımız ile “Üç Köy Üç Meydan” projemizi söz verdiğimiz gibi tamamlamış olacağız. Hep söylüyorum; biz aslında Gürpınar’da sadece kenti değil, yaşamı da dönüştürüyoruz. Amacımız komşularımız için daha iyi bir yaşamı tasarlamak. Gürpınar Meydanı, Kent Enstitüsü ve Kapalı Otopark projemizin şimdiden ilçemize ve komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum ” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir

Hakkari’de “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman'a Tarihi Kentler Birliğinden destek ziyareti

Adıyaman’da Türk Ocakları Bölge İstişare Toplantısı Düzenlendi

Besni’de Elektrik Kesintisi: Uzun Süre Kesik Kalabilir!

Kahta'da Uyuşturucu Operasyonunda Büyük Başarı

Kâhta İlçesinde Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı

Mahmut Arslan: Kahta İl Olmadıkça Kalkınamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda 3 madde daha kabul edildi

Oruç Reis Somali'de arayacak

Bakandan yeni iç hat seferleri müjdesi!

Bakan Bolat TEKNOFEST'te