Biden’dan İsrail’de skandal mesajlar… Gözü dönen İsrailli yazar Türkiye'yi de saydı

Havalimanında Netanyahu tarafından kucaklanarak karşılanan ABD lideri Biden, hastanedeki saldırıya 'patlama' deyip Filistinli grupları sorumlu tuttu. Jerusalem Post gazetesindeki analizde ise Türkiye detayı var.

Biden’dan İsrail’de skandal mesajlar… Gözü dönen İsrailli yazar Türkiye
GÜNDEM 20.10.2023 21:11:00 63 0

İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesinin bugün sayfasına taşıdığı bir analiz, Gazze'deki hastane katliamının ardından gerçekleşen gösterilerin hızlıca planlandığını öne sürdü.

Türkiye karşıtı analizleriyle bilinen Seth J. Frantzman tarafından kaleme alınan analiz, Tel Aviv yönetiminin ezeli düşmanı İran'ın Gazze'deki hastanede yüzlerce kişinin ölümüne yol açan füze saldırısını ABD ve İsrail karşıtı propaganda için kullandığını yazdı.

İran'ın yalnızca ülkede değil bölgedeki (Lübnan ve Suriye kastediliyor) medyasını patlamanın hemen ardından seferber ettiğini belirten Frantzman, İran haber ajansları ve gazetelerinde İsrail'in 'şeytani bir rejim' ve 'çocuk katili bir Siyonist ülke' olarak tanımlandığını aktardı. İran basınında ayrıca 'şeytan', 'barbar' ve 'kana susamış yaratık' gibi ifadelerin de yer aldığına değinen Jerusalem Post yazarı, ABD'nin İsrail'e sunduğu desteğin öne çıkarılıp sivillerin ölümü ve savaş suçlarından Washington'ın sorumlu tutulduğunu ekledi.

ABD lideri Joe Biden'ın bugün destek için İsrail'e indiğini hatırlatan Seth Frantzman, İran'ın Biden'la buluşmaya hazırlanan Mısır, Filistin ve Ürdün liderlerine randevularını iptal etmelerini teşvik için hastane saldırısından faydalandığını öne sürdü.

Jerusalem Post yazarının tezleri, olayların zaman çizelgesiyle örtüşmüyor. Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas saldırıdan saatler sonra Biden'la görüşmeyeceğini zaten duyurmuştu. Hemen ardından Ürdün yönetimi dörtlü zirvenin iptal edildiğini açıkladı.

Seth Frantzman, daha da ileri gidip Türkiye, Irak, Lübnan ve İran gibi ülkelerde hastane saldırısının ardından patlak veren büyük protestoların hızlı bir şekilde organize edildiğini ileri sürdü.

İran ve Ortadoğu'daki müttefiklerinin hastane saldırısı gibi bir bahane beklediğini savunan Jerusalem Post yazarı, İsrail'in dile getirdiği resmi açıklamaları tekrarlamakla yetindi.

Aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Seth Frantzman, sosyal medya hesabından günlerdir askeri üslerden ya da sınır hattından çektiği görüntüleri paylaşıyor.

Kaynak Türkgün 


İlginizi Çekebilir

Sabancı Üniversitesi girişimi Euronova, otomotiv dünyasının liderlerinden büyük yatırım aldı

Altun’dan Türkiye’nin sığınmacı politikası yorumu

OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı envanterde

GAP Gazeteciler Birliği'nden Vali Varol'a 'Adıyaman Raporu'

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

'Açık Radyo'nun yayın lisansına RTÜK iptali

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu TBMM'de akademisyenleri dinledi

Beylikdüzü Kaymakamı Bafra’ya atandı

İstanbul'da tam kapasiteli yurt... Günlüğü 43,3 TL!

Büro Memur-Sen’den 'Tasarruf Tedbirleri'ne sert itiraz - Videolu Haber

43 dilde adli sicil verilebiliyor... En çok alınan belge İngilizce

DEM Parti İl Başkanı Coşkun: 'Adalet yerini bulmadı'

Adıyaman çarşı esnafı yeni 'Kent Meydanı' projesine tepkili - Videolu Haber

Gani Bereket: 'İlaçlama bitkisel üretim için hayati öneme sahip'

Almanlardan Adıyaman Belediyesi’ne altyapı güçlendirme desteği