Bilecik Müftülüğü’nden Din Görevlilerine Kahvaltılı Konferans

Bilecik Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında din görevlilerine kahvaltılı konferans programı düzenledi. Müftü Ahmet Dilek, “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu bir konuşma yaptı.

Bilecik Müftülüğü’nden Din Görevlilerine Kahvaltılı Konferans
GÜNDEM 3.10.2024 00:17:00 6 0

BİLECİK (UHA) -

Bilecik Müftülüğü tarafından 2024 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle emekli ve aktif din görevlilerine yönelik kahvaltılı konferans programı düzenlendi. Çukurören Köyü İmam Hatibi Mehmet Aydın’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, emekli din görevlileri duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Kahvaltı buluşmasında din görevlileriyle sohbet eden İl Müftüsü Ahmet Dilek, haftanın teması olan “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu bir konferans verdi. Müftü Dilek, “Peygamberimizin bütün yaşantısı bizim için şahsiyet örneğidir. Konuştuğumuz sözlerin ve attığımız her adımın O’nun hayatında yer bulup bulmadığına bakmalıyız. Örnek şahsiyet dediğimizde, biz orada Peygamberimizin hayatını anlarız” dedi.

Konuşmasında fıtrat kavramına da değinen Müftü Dilek, “Efendimizin (sas) buyurduğu gibi her doğan çocuk fıtrat üzere doğar. Fıtrat üzere doğmak demek, Allah’ın emirleri doğrultusunda helallere sarılıp yasaklarından kaçınarak hayatı yaşamayı öğrenmek demektir. Fıtrat eğitimi ise, Hz. Peygamber’in şahsiyeti ve örnek hayatı doğrultusunda çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitmektir. Maalesef, ülkemizde ve dünyada gençlerimiz ve çocuklarımız şahsiyet kayması yaşamaktadır. Bu duruma dikkat çekmek amacıyla Başkanlığımız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasını ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ olarak belirledi” ifadelerini kullandı.

Dilek, “Bizler de kendi şahsiyetimizi geliştirmek ve çocuklarımızı şahsiyetli bir şekilde yetiştirmek istiyorsak kitabımız bizi Efendimizin hayatına yönlendiriyor. En güzel örnek ve rehber Efendimizin hayatıdır. Şahsiyetimizi Efendimizin şahsiyetinden örnek alırsak toplumun örnek kişileri oluruz. Toplum bizlere başka bir gözle bakıyor. Bizi Peygamberimizin mihrabının varisleri olarak görüyor ve örnek alıyor. Bizler, hoca ve Müslüman olarak Peygamberimizin şahsiyetini taşımakla mükellefiz” dedi.

Son olarak, din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik eden Müftü Dilek, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir araya geldik. Efendimizin şahsiyeti hakkında hasbihal ettik. Bizler Peygamberimizin varisleriyiz. Bizim emeklimiz olmaz. Her an mihrap ve minberle baş başayız. Zaman zaman camilerimizi sizlere emanet ediyoruz. Sizlere ve hali hazırda aktif olarak görev yapan hocalarımıza her zaman kapımız açık. Sizleri dinler, tecrübelerinizden istifade ederiz. Programımıza gelerek bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı tebrik ediyorum” dedi.

Kayıboyu Toplantı Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya İl Müftüsü Ahmet Dilek, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, emekli ve aktif din görevlileri ile müftülük personeli katıldı. Kahvaltı sonrası din görevlileriyle hatıra fotoğrafları çekildi.

Haber: SALİH GÜVEN


İlginizi Çekebilir

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’dan İzmir Körfezi’ndeki Balık Ölümlerine Yanıt

Bilecik Müftülüğü’nden Din Görevlilerine Kahvaltılı Konferans

Ağrı'dan acı haber! Araç kazasında 1 askerimiz şehit

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

Yerli teknoloji harikası Mango Car Adana'da sahne aldı

Lübnan'da Türk bayrakları gemiler için alarm! Güvenlik seviyesi 3'e çıkarıldı

5 ülkenin Bakanı yeni ticaret hacmi için İstanbul'da buluşuyor

Bartın'daki çöp yola 6,4 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı'na uluslararası ödül

Bir birey eğitimde 18 yıl geçiriyor

NATO'daki iş birliğimiz güçlenerek devam edecek

Gemlik Film Festivali'nde onur ve emek ödülleri belli oldu

İki suç örgütü daha 'Kuyu'ya düştü!

Sağlıkçıların sorunları göz ardı edilmemeli!

Lübnan'daki Türklerin tahliye planı hazır!