Bilgisayar kullanımı sinir sıkışmasına sebep olabilir!

Bilgisayar kullanımı sinir sıkışmasına sebep olabilir!

Bilgisayar kullanımı sinir sıkışmasına sebep olabilir!
SAĞLIK 31.01.2025 18:45:13 169 0

Günlük yaşamda, herkesin karşılaşabileceği bir sorun olan sinir sıkışmaları, kas, tendon veya kemik gibi dokuların sinirlere baskısı sonucunda oluşuyor. Bu durumun en sık el bileği ve dirseklerde yaşandığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre Zorlu, “Sinir sıkışmaları genellikle; bölgesel ağrı, el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, güç kaybı veya hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösteriyor” dedi.

İSTANBUL (İGFA) - Ani başlayan ve ağrı kesiciye rağmen geçmeyen ağrı ya da güç kaybı gibi şikayetlerin varlığında zaman kaybetmeden sağlık merkezine başvurulması gerektiğini dile getiren Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre Zorlu, “Travma veya kazalar sonrası meydana gelen hasarlar, bilgisayar kullanımı veya spor gibi tekrarlayan hareketler, kasların veya eklemlerin aşırı zorlanması, obezite, yaşlanma ve diyabet gibi hastalıklar sinir sıkışmalarının en sık rastlanan nedenleri arasındadır” dedi.

CERRAHİ, TEDAVİ SEÇENEKLERİ ARASINDA

Sinir sıkışması tanısında; doktor değerlendirmesi, sinir iletim testleri ve görüntüleme yöntemlerinden faydalanılabildiğini paylaşan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre Zorlu, “Tedavi seçenekleri, tanı konduktan sonra durumun ciddiyetine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

En yaygın tedavi seçenekleri; fizik tedavi, çeşitli ilaçlar, steroid enjeksiyonları veya cerrahi müdahale olarak sıralanabilir. Cerrahi dışı yöntemlerle başarılı sonuç alınamazsa Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı değerlendirmesi ile ameliyat gündeme gelebilir. Operasyon ile sinir sıkışmasına neden olan bası ortadan kaldırılarak sıkışan sinir rahatlatılır” şeklinde konuştu.

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ FİZİK TEDAVİ İLE DESTEKLENEBİLİR

Ameliyattan sonraki rehabilitasyon sürecinin, hastanın normal yaşantısına en kısa sürede dönebilmesi için önemli olduğunun altını çizen Zorlu, “Ağrı ve uyuşukluk gibi şikayetler çok hızlı iyileşir. Ancak güç kaybı ve hareket kısıtlılığı gibi durumların normale dönmesi daha uzun zaman aldığı için ameliyat sonrası fizik tedavi gerekebilir.

Operasyonun doğru zamanda ve uygun şekilde yapılması, ameliyat sonrası iyileşme sürecini olumlu etkiler. Tedavinin geciktiği durumlarda ise şikayetlerin tamamen düzelmeyebileceği veya rehabilitasyon süresinin beklenenden daha fazla sürebileceği unutulmamalı” dedi.

Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Ramazan’da tok kalmanın 3 altın kuralı!

Baharda artan alerjik burun akıntısına dikkat! Alerji, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar neler?

Geleceğin sağlık tarama modeli: Ruh Sağlığı Check-up!

UZM. PSİKOLOG ELİF TÜRKYİĞİT, SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE

Oruç dönemini bilinçli geçirmek önemli... İşte oruç tutmanın 8 faydası

Şehirler kalp sağlığında kritik bir savunma hattı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ “YENİ DOĞAN İŞİTME TARAMA PROGRAMI” KAPSAMINDA “REFERANS MERKEZ” OLDU

Çocuklardan mükemmellik beklemek olumsuz sonuçlanabiliyor!

Sahurda 1 litre su ihmal edilmemeli!

Aşırı tuz tüketmenin vücuda zararları nelerdir?

İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Şirik’ten 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Kalp krizinden korunmanın yolları!

İstanbul Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi tüm birimleriyle hizmette!