Bingöl'de 15 Bin Kişi Gazze İçin Yürüdü

Gönüllü sivil toplum kuruluşları (STK) platformları tarafından düzenlenen "Bingöl Gazze Barış Programı" etkinliği kapsamında binlerce kişi, Genç Caddesi'ndeki Ulu Camii önünde toplandı.

Bingöl
GÜNDEM 1.06.2024 20:39:00 50 0

BİNGÖL (UHA) -

Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçen kalabalık, 6 kilometre boyunca yürüyerek kent parkına ulaştı. Burada toplanan grup, Filistin ve Gazze'de hayatını kaybedenler için namaz kıldı. Etkinlik, basın açıklamasının yapılmasıyla sona erdi.

Gösteriye katılanlar, Gazze'deki zulmün son bulması ve barışın tesis edilmesi çağrısında bulunarak, İsrail'in saldırılarını kınadı. Yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atan ve pankartlar taşıyan grup, Filistin halkına destek mesajları verdi.

Gazze’ye destek yürüyüşüne katılan Hamas yetkililerinden Talal Nassar, yaptığı konuşmada, "İşgal ile aramızdaki bu mücadelenin özetini bir nesil mücadelesi olarak belirtmemiz gerekir. Nasıl ki Selahaddin Eyyübi Filistin’i özgürleştirirken bir özgürlük nesli yetiştirilirken bugün bize de düşen bu nesli yetiştirmektir. Şeyh Ahmed Yasin bugün özgürlüğe katılan bu mücahitleri bu özgür ruhla tamamıyla Kur’an-ı Kerim ile alakası iyi olan Hz. Peygamber’in sünnetine bağlı bir şekilde yetiştirdi.

O yüzden hepiniz görünüyorsunuz, cihat meydanında tüm sıkıntılara rağmen Allah’a hamd eksik olmuyor. Ve onlar bu şekilde Ahmedi Yasin’in yetiştirdiği bir nesil olarak bunları gösteriyorlar. O zaman bizim de Selahaddin’in yetiştirdiği gibi bir nesil yetiştirmemiz lazım. Çünkü bizimle işgal güçleri arasındaki terör devleti arasındaki savaş aslında bir nesil savaşıdır. Kendi neslimizi İslam dünyasında devam eden bu tür hareketleri işgalleri ortadan kaldıracak bir nesli yetiştirmekle sağlayabiliriz," dedi.

Haber: AZİZ ÖNAL


Anahtar Kelimeler: Bingöl' Gazze Yürüdü

İlginizi Çekebilir

Haliç Köprüsü metrobüs yolu yenileniyor

TBMM'nin haftalık gündemi yine yoğun

Türkiye, KKTC'ye gümrükte kullanılmak üzere mobil X-Ray cihazı hibe

Ticaret Bakanlığı açıkladı... O düzenleme uygulamada

Mersin'de eğlenceye mola yok

Valilik, 'Yoruma dayalı spekülatif haber' diyerek uyardı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir