Bingöl'de Mobil Göç Aracı Hizmete Başladı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde geçtiğimiz aylarda büyükşehirlerde faaliyete alınan Mobil Göç Aracı, 30 Mayıs itibariyle Bingöl’de de hizmet vermeye başladı.

Bingöl
GÜNDEM 3.06.2024 18:32:00 64 0

BİNGÖL (UHA) -

Vali Usta, açıklamasında, göreve başladığı ilk basın açıklamasında belirttiği gibi, göçle ve yasa dışı göçmenlerle mücadelenin birinci öncelikleri arasında olduğunu hatırlattı. İçişleri Bakanı'nın talimatları doğrultusunda bu konulara büyük önem verdiklerini belirten Vali Usta, "Bugün de bu mücadele kapsamındaki hizmeti Bingöl'de faaliyete açmak için buradayız.

Bildiğiniz gibi, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda ilk defa 19 Temmuz 2023 tarihinde bu göç mobil merkezleri faaliyete geçti ve 2023 yılı içinde 31 büyükşehirde hizmet vermeye başladı. 30 Mayıs 2024 itibariyle de Bingöl'de Mobil Göç Merkezimizi faaliyete geçirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra mobil göç merkezi aracımız Bingöl'e hizmet vermeye başladı,"dedi.

Bingöl'deki yabancı şahısların durumu hakkında rakamlar veren Vali Usta, Bingöl'de toplam 1.644 yabancı şahıs bulunduğunu, bunların 1.217'sinin geçici koruma kapsamında, 346'sının ikamet izni kapsamında ve 81'inin uluslararası koruma kapsamında olduğunu belirtti. Yabancı şahıslar açısından ilde bir sorun bulunmadığını ifade eden Vali Usta, doğu-batı istikametinde bir geçiş noktası oldukları için zaman zaman yasa dışı göçle mücadele açısından tehdit unsuru teşkil edebildiklerini söyledi.

Vali Usta, mobil göç merkezinin işleyişi hakkında bilgi vererek, "Bu mobil göç aracımızla, ilimize yabancı bir şekilde gelen ve ikamet izni olmayanlar kolluk kuvvetlerimiz tarafından tespit edildikten sonra bu araca gelecekler. Araçta parmak iziyle kontrolleri yapıldıktan sonra, eğer ikamet izni yoksa ve yasa dışı yollarla ilimize gelmişse hemen kolluk kuvvetlerimiz tarafından geri gönderme merkezlerine gönderilerek yurt dışına gönderilecekler. Veyahut başka bir ile kayıtlı göçmen statüsündeyse, ait olduğu ile gönderilecektir," dedi.

Haber: AZİZ ÖNAL


Anahtar Kelimeler: Bingöl' Mobil Aracı Hizmete Başladı

İlginizi Çekebilir

17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Takım'a tebrik

Memur ve emeklinin zamlı maaşları belli oldu

Ahmet Sevim’den Milli Takıma tebrik

Yılmaz: Enflasyonda düşüş başladı

Narkoçelik-25'te 320 gözaltı

Vergi Dairesi'nde kartlar yeniden dağıtıldı... Gelir İdaresi tek tip örgüt yapısına kavuştu

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' tepkisi - Videolu Haber

Adıyamanlılar Milli Takım için tek yürek oldu

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor