Buybase Dijital Ekosistem ile Türkiye Yüzyılı’na Hazırlanıyor

TÜBİTAK destekli Buybase, KOBİ’ler ve büyük işletmeler için uluslararası e-ticareti kolaylaştıracak dijital ekosistemini tanıttı. Platform, 2024 sonunda beta sürümüne geçecek.

Buybase Dijital Ekosistem ile Türkiye Yüzyılı’na Hazırlanıyor
TEKNOLOJİ 26.09.2024 18:27:00 11 0

İSTANBUL (UHA) -

KOBİ'ler ve büyük ölçekli firmalar için uluslararası e-ticareti kolaylaştırmak amacıyla TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen Buybase dijital ekosistemi tamamlanma aşamasına geldi. Küresel ekonomide yaşanan parasal gevşeme sinyalleri ve dijitalleşme alanındaki yenilikler, uluslararası ticaret için güçlü bir destek sunuyor. OECD ve Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre, 2024 yılında küresel ticaret hacminin ikiye katlanması beklenirken, bu büyümeyi destekleyecek dijital çözümler hızla hayata geçiyor.

2021 yılında temelleri atılan ve 29 Ekim 2023’te ilk testlerine başlanan Buybase, küresel e-ticaretin tüm süreçlerini uçtan uca yönetmeyi hedefliyor ve son aşamasına gelmiş durumda.

Buybase: Türkiye Yüzyılı’na Dijital Vizyon Getiriyor

Buybase Kurucusu Dr. Salim Satır, platformun geliştirme süreci ve vizyonu hakkında yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen alfa testleriyle, KOBİ'ler ve büyük işletmeler için uluslararası ticareti kolaylaştırma hedefimizde önemli bir kilometre taşını geride bıraktık. Buybase, tedarik zincirinden finansal süreçlere, insan kaynaklarından müşteri ilişkilerine kadar e-ticaretin tüm yönlerini kapsayan ve Türkiye, ABD ve Kanada pazarlarını birbirine bağlayacak entegre bir ekosistem sunuyor. Türkiye Yüzyılı’nda e-ticaret ve e-ihracat alanında öncü olacağız” dedi.

CEO’lar Büyüme İçin İyimser

Deloitte tarafından gerçekleştirilen CEO anketine göre, her 4 yöneticiden 3’ü (%73), şirketlerinin 2024 yılı performansı konusunda iyimser. Gartner’ın araştırması ise CEO'ların üçte ikisinin, büyümeyi öncelikli hedef olarak gördüğünü ortaya koydu. Dr. Satır, bu sonuçları değerlendirirken, “Küresel merkez bankalarının faiz indirimine yönelik adımları, ekonomiyi canlandırma ve enflasyonu kontrol altına alma konusundaki umutları artırıyor. Ancak jeopolitik riskler ve ticari kutuplaşmalar, iş dünyası için yeni zorluklar getiriyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek isteyen liderlerin, güvenebilecekleri ve her aşamada destek sağlayan bir dijital ekosisteme ihtiyaçları var” şeklinde konuştu.

“Buybase, işletmelerin küresel ticaretteki engelleri aşmalarına ve uluslararası fırsatları hızla değerlendirmelerine yardımcı olmak için tasarlandı. Satıcı ve müşteriler arasındaki engelleri kaldırarak, küresel e-ticaret süreçlerini kolaylaştırıyor ve büyüme ivmesini destekliyor. 11 farklı modül içeren platformumuz, depo ve envanter yönetiminden sipariş ve ödeme sistemlerine, dijital varlık yönetiminden eğitim süreçlerine kadar tüm iş akışlarını tek bir çatı altında topluyor” diye ekledi.

Türkiye, Kanada ve ABD Pazarlarında Yeni Dönem

Buybase'in uluslararası ticaret için kapsamlı bir dijital ekosistem sunduğuna dikkat çeken Dr. Salim Satır, “Buybase’i klasik ERP sistemlerinden ayıran en önemli özellik, esnek ve ölçeklenebilir yapısıdır. E-ticaretin tüm aşamaları için uçtan uca çözümler sunan platformumuz, Türk mühendislerin emeğiyle geliştirildi. ABD ve Kanada pazarlarındaki tecrübemizle bu üç büyük pazarı dijital ekosistemimizde bir araya getirerek, Türkiye’nin global ticaretteki rolünü daha da güçlendireceğiz” dedi.

Beta Sürümü 2024’te Kullanıma Sunulacak

Bir yıllık yoğun geliştirme sürecinin ardından beta sürümüne geçmeye hazırlandıklarını belirten Dr. Satır, “Platformumuzda yer alan 11 modül, bir işletmenin ihtiyaç duyduğu tüm dijital çözümleri sunuyor. Buybase, 2024’ün sonunda beta sürümüne geçerek ilk kullanıcılarını kabul edecek. Tüm sipariş süreçlerini tek bir platformda yönetme imkanı sunan Shop modülümüzle uluslararası ticaretin karmaşıklığını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. TÜBİTAK’ın da desteklediği bu projeyle, işletmelerin küresel ticaretteki rekabet gücünü artırmayı amaçlıyoruz. İlk kullanıcılarımızdan biri olmak isteyenleri, sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fatih Kacır, Buybase Standını Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul'da The Hood ve MEF Teknoloji Geliştirme Merkezleri'ni (TEKMER) açarak, Türkiye'nin teknoloji girişimlerine yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor. Bakan Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin teknoloji hamlesini hızlandırmak için Ar-Ge teşvikleri ve girişim sermayesi fonları ile girişimcileri desteklediklerini belirtti.

Maslak'ta açılan The Hood TEKMER, yapay zeka ve genişletilmiş gerçeklik gibi alanlarda yenilikçi projelere ev sahipliği yapacak. MEF TEKMER ise yapay zeka ve yazılım odaklı girişimlere imkan tanıyacak. Bir ofisi de MEF TEKMER'de yer alan Buybase, ticaretin tedarik, lojistik ve depolama gibi tüm süreçlerini tek bir platformda toplayarak girişimcilere kapsamlı çözümler sunmayı amaçlıyor. Buybase, sunduğu bu entegre hizmetlerle iş dünyasında inovasyon ve verimliliği artırarak dikkat çekiyor. Bakan Kacır, Buybase gibi projelerin Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkıda bulunacağını ve yerli girişimlerin global rekabet gücünü artıracağını ifade etti. Bu merkezlerde geliştirilecek projeler, Türkiye'nin teknoloji üretiminde uluslararası bir oyuncu olma yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Haber: BİLAL GELDİ


İlginizi Çekebilir

Mobil Evler Beton Lobisine Karşı Alternatif: Tiny Houselar Afetlerde Güven Veriyor

DACEL Elektrik ve Elektronik Ankara’da Yeni Ürünlerini Tanıttı

Buybase Dijital Ekosistem ile Türkiye Yüzyılı’na Hazırlanıyor

Oyunun kalbi Gaming İstanbul'da attı

Dijital paranın avantajları ve güvenlik riskleri neler?

Okullarda yapay zekâ devrimi

Video reklamcılığı 'dijital pazarlama'da liderliği ele geçirdi

TikTok’tan gençlere İngilizce ve teknoloji eğitimi

'Gameon Valorant' turnuvası başlıyor

KOBİ’lere fidye tuzağı! Avrupa ve Asya'daki işletmeler hedefte

TEKNOFEST AKDENİZ’DE EN ÇEVRECİ PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

SANKO OKULLARI’NIN DOKUZ PROJESİ TEKNOFEST FİNALLERİNDE YARIŞIYOR

Kalyon Karapınar GES'te Robsys robotları devrede

Dikkat! Arama motorları ile yayılıyorlar

Mobil oyunlar, Ağustos'ta artış gördü