Büyükşehir Belediyesinden, Oğuzeli’de tarıma destek

GAZİANTEP (PHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli ilçesi ziyaretinde tarıma yönelik yapılan destekler ve projeleri yerinde inceledi, çiftçilerle hasada katılarak bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesinden, Oğuzeli’de tarıma destek
GÜNDEM 2.06.2024 13:21:55 58 0

Bereketli toprakları ve yüksek tarım üretimine sahip Oğuzeli ilçesinde yeni seçilen Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Fatma Şahin, ziyareti sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen tarımsal projeler ve desteklerden yararlanan köyleri ziyaret etti. Tarımsal sulamanın arttırılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Can Suyum Projesi kapsamında sulama kanalı inşaatı ve tamirinin tamamlandığı, tarlaların su ile buluştuğu Yakacık Köyü’ne geçen Başkan Şahin burada incelemelerde bulunarak çiftçilerle bir araya geldi. Ziyaretlerinin devamında sarımsak hasadının yapıldığı tarlaya geçen Başkan Şahin, burada çiftçilere yardım etti, mazot, ata tohumu ve sulama desteği alan köylülerle sohbet etti. Yakacık Köyü’nde yaptığı incelemeler sonrası açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli ilçesinin tarımsal alanda ilerlemesi ve toprağının verimliliği üzerinde durarak şunları söyledi: “Yeni dünyada kendi kendine yetmek, gıda güvenliği bugün İHA, SİHA kadar önemli. Bizim bu konuda en büyük gücümüz Oğuzeli. Başkanımıza hayırlı olsun dedik, ihtiyaç olan şeyleri yerinde görmeye geldik. Oğuzeli’nde yeni dönemde Bekir Başkanımızla beraber en önemli yapacağımız iş sulanabilir arazileri çoğaltmak ve yenilenebilir enerji üretimini güçlendirmek. Burada çıkan her ürün organik ve şifa dağıtıyor. Çok üretmemiz, iyi bir şekilde işleyip beraberinde tüm dünyaya satmamız gerek. Bu konuda su çok önemli.”

Ziyaretleri kapsamında sarımsak hasat alanında ise ihtisaslaşmanın önemine vurgu yapan Şahin, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Sarımsak beyaz altın bütün dünyaya şifa. Bu bölgedeki sarımsak AB Coğrafi İşareti’ni aldı pazar açısından önemli. Bu toprakların sulanabilirliği sağladık, tohumlarına destek verdik şimdi de ürünün artmasını bekliyoruz. Ürün arttıkça markalaşıyoruz ve özellikle sarımsağa dayalı ürünleri çoğaltıyoruz. Tüm dünya pazarına gönderdiğimizde ilçe, şehir ve yeşil ekonomi demek. Üretimi arttırırken çiftçinin rekabet seviyesini de arttırarak maliyetleri aşağı çekiyoruz. Ekimi arttırmak için mazot ihtiyacı vardı 40 bin çiftçimize mazot verdik. Ata tohumu desteği veriyoruz, sulama kanalları vererek sulanabilir alanları arttırıyoruz. Bu bölgede 5 MW’lık güneş enerjisi santrali kurduk böylelikle elektrik maliyetlerini düşürdük. Desteklerimizle maliyetler aşağı düşünce çiftçinin kar payı ve rekabet etme gücü artıyor. Nurdağı ve İslahiye tarafında üzüm ve bibere, Oğuzeli’nde nara, Nizip’te zeytin ve fıstık, Araban’da sarımsak ve firik için coğrafi işaretlerini aldık. Bu ürünlere destek ve çalışma üretmeye devam ediyoruz.”
Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, destekleri için Başkan Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ederek, “Başkan Fatma Şahin şehre yaptığı gibi köylerimize de ihtimam gösteriyor. Sularımızın gelmesi, tarım arazilerinin sulanmasında ve bu suyun temizlenmesi ile ilgili çok büyük bir gayret gösteriliyor. El birliğiyle kalan yerleri de süratle tamamlayarak suyu götüreceğiz. Köylümüz de çiftçimiz de sevinecek” diye konuştu.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Narkoçelik-25'te 320 gözaltı

Vergi Dairesi'nde kartlar yeniden dağıtıldı... Gelir İdaresi tek tip örgüt yapısına kavuştu

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' tepkisi - Videolu Haber

Adıyamanlılar Milli Takım için tek yürek oldu

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı