CAHİT ZARİFOĞLU İLK VE ORTAOKULU’NDA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ 

Kütüphaneler Haftası kapsamında öğrencilerin kütüphanelerden etkin bir şekilde faydalanmaları ve okuma alışkanlığı kazanmalarına olanak sağlamak amacıyla Cahit Zarifoğlu İlk ve Ortaokulu’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

CAHİT ZARİFOĞLU İLK VE ORTAOKULU’NDA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ 
GÜNDEM 31.03.2022 19:10:00 113 0

Bu yıl 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında öğrencilerin kütüphanelerden etkin bir şekilde faydalanmaları ve okuma alışkanlığı kazanmalarına olanak sağlamak amacıyla Adıyaman Cahit Zarifoğlu İlk ve Ortaokulu’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. 


Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen kitap okuma etkinliği programına katılmak üzere Cahit Zarifoğlu okuluna gelişinde Vali Mahmut Çuhadar’ı öğrenciler çiçeklerle karşıladı. 
Düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Çuhadar, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Ali Deniz, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 


Kitaplar konuşuyor skeç gösterisiyle başlayan programda, öğrencileri tarafından şiirler okunarak, türkü şöleni ve halk oyunları gösterisi yapıldı. 


Çocuklarımıza ve gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphaneleri etkin bir şekilde kullanmak amacıyla ülkemizde her yıl Mart ayının son haftasının “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlandığını belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Kütüphaneler, insanlığın bilgi birikiminin muhafaza edildiği ve gelecek nesillere aktarıldığı kültür evleridir. Kitaplar ise, ufkumuzu genişleten ve kültür seviyemizi yükselten, medeniyetlerin köklü tarihini yansıtan araçlardır. Bunun için çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamalı, onlara, kütüphanelerden yararlanma alışkanlığı kazandırmalıyız. Bu amaçla ilin yöneticileri olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlamak amacıyla ilimize modern bir kütüphane yapıyoruz. Bitme aşamasına gelen ve ilimizin ilk akıllı binası olarak inşa edilen kütüphanemizi önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunacağız”dedi. 


Program, kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Mahmut Çuhadar tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.


İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum Malatya'dan seslendi... Afetzedelerin yüzü gülene kadar buradayım!

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler