ÇALIŞANLARIN YÜZDE 90'I EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALDIĞINI DÜŞÜNMÜYOR

İstanbul / UHA - Adaylarla işverenleri bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi iş hayatında çalışan memnuniyetini araştırdı.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 90
GÜNDEM 28.04.2022 23:50:00 110 0

Araştırmaya göre; çalışanların yüzde 90'ı emeğinin karşılığını aldığını düşünmüyor, yüzde 83'ü çalışma koşullarını olumsuz olarak nitelendiriyor, yüzde 79'u yöneticilerinden memnun değil. Katılımcıların yüzde yüzde 70'inin sosyal/yan hakları yok, yüzde 88’lik bir kesim ise yan haklarının yetersiz olduğu görüşünde.

 Adaylarla işvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, çalışanların iş hayatındaki memnuniyetine dair anket düzenledi. Katılımcıların yüzde 53’ünün iki yıldan az, yüzde 47’sinin iki yıldan fazla iş deneyimine sahip olduğu anket, çalışma hayatındaki temel sorunları masaya yatırırken iş dünyasının çalışan memnuniyeti açısından sınıfı geçtiği söylenemez.

Mobbing yönetici memnuniyetsizliğindeki en büyük neden

Anket sonuçlarına göre bir iş yerindeki en temel motivasyonlar iyi çalışma koşulları ve iyi bir yönetici. “Yöneticilerimizden memnun musunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 21’i “memnunum” yanıtını verirken, katılımcıların yüzde 79'u yöneticisinden memnun olmadığını belirtti. Sonuçlar, yönetici memnuniyetsizliğindeki en büyük nedeninin mobbing olduğunu gösteriyor.

“Çalışma koşullarınızdan memnun musunuz?” sorusu katılımcıların yüzde 83'ü tarafından olumsuz olarak yanıtlanırken, “Emeğinizin karşılığını aldığınızı düşünüyor musunuz” sorusunun yanıtı da yüzde 90 oranındaki katılımcı için “hayır”. “Sosyal / yan haklarınız var mı?” ve “Sosyal / yan hakları yeterli görüyor musunuz?” sorularına verilerin yanıtlar ise katılımcıların yüzde yüzde 70'inin sosyal/yan haklarının olmadığını, yüzde 88’lik bir kesimin ise yan haklarının yetersiz olduğu görüşünde olduğunu ortaya koydu. Yapılan işin ağırlığını karşılamayan ücret politikaları, maaş dağılımındaki adaletsizlikler ve hiç tanımlanmayan ya da kısıtlı sosyal haklar çalışan memnuniyetsizliğinin başlıca nedenleri.

Anket, “İdeal çalışma tarzını nasıl tanımlarsınız?” sorusuna da yanıt aradı. Verilen yanıtlara göre ideal çalışma tarzı; işin niteliğine uygun maaş politikalarının uygulandığı, yönetici baskının olmadığı, mesai saatlerinin aşılmadığı, sosyal hakların gözetildiği huzurlu bir ortam olarak nitelendirildi.


İlginizi Çekebilir

Ahmet Sevim’den Milli Takıma tebrik

Yılmaz: Enflasyonda düşüş başladı

Narkoçelik-25'te 320 gözaltı

Vergi Dairesi'nde kartlar yeniden dağıtıldı... Gelir İdaresi tek tip örgüt yapısına kavuştu

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' tepkisi - Videolu Haber

Adıyamanlılar Milli Takım için tek yürek oldu

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!