ÇEKİRDEKTEN YETİŞME BİR BAŞKAN ADAYI OLARAK, BAŞKANLIĞA ADAYLIĞIMI KOYDUM

Adıyaman yeni yıl ‘da birçok STK'larda olduğu gibi, Adıyaman Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda da aynı heyecan yaşanıyor.

ÇEKİRDEKTEN YETİŞME BİR BAŞKAN ADAYI OLARAK, BAŞKANLIĞA ADAYLIĞIMI KOYDUM
GÜNDEM 9.02.2022 20:54:00 108 0

Başkan Adayı Turabi Bayır; Görevini gururla sürdüren Ahmet Taş Başkan'a teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında, esnafın güncel sorunlarını ‘da dile gelirdi.

Başkan Adayı Turabi Bayır konuşmasında'' Öncelikle burası sizlerindi vesilesi ile şu anki mevcut başkanımız Ahmet TAŞ’a 22 yıl boyunca şoför esnafına verdiği desteklerden, verdiği hizmetlerden ve yeri geldi bizlere babalık yaptı, ağabeylik yaptı, yeri geldi Başkanlık yaptı. Bu vesileyle Ahmet Taş Başkanımıza teşekkür ederim.'' ifadelerini kullandı.

HAKSIZ REKABET KALKSIN ORTADAN

Başkan Adayı Bayır; ''7 ay önce mazot 6.70 iken Adıyaman Belediyesi Meclis üyeleri kararlarıyla şehir içi çalışan hatlara ücret tarifesi aldık.'' sözleriyle başladığı konuşmasında şu sözler ile devam etti; ''7 ay önce ve şu anki güncel durumda mazot 6.70 iken 15-16 gibi rakamlara geldi''. ''Son 6 ayda akaryakıta gelen zamlar şoför esnafının en büyük sorunu''. Şoför esnafının günlük tükettiği akaryakıt, bunun yanında lastiğe, yedek parçaya, tamire ve bakıma her şeye zam geldi. ''Bugünkü fiyatların yüksek olmasıyla bizlerde sıkıntı yaşıyoruz.'' '' Akaryakıt havayollarına ve deniz yollarına ÖTV'siz veriyor. Türkiye'nin en büyük taşımacılığı kara taşımacılığı 100/96'sını biz yapıyoruz. Bize ÖTV'li veriliyor. Kara taşımacılığa isteriz ki ÖTV'siz yakıt verilsin. Haksız rekabet kalksın ortadan''. ifaderini kullandı.

ÇEKİRDEKTEN YETİŞME BİR BAŞKAN ADAYI OLARAK, BAŞKANLIĞA ADAYLIĞIMI KOYDUM

Başkan Adayı Bayır; '' Ben 1999 yılında şoförler odasına girdim. Meslek hayatımın başlarında ise kurtarıcı ve ambulans şoförlüğü yapıyordum.'' sözleriyle başlayan Bayır; ''Gece, gündüz, kar, kış ve hava şartları ayırt etmeden kazasında, arızasında, hastasında ve cenazesinde esnafla beraberdim. Daha sonra odanın muhasebeciliğine geçtim. Şehir içi, şehirler arası ve taksicilik yapan şoförlerimizin muhasebesine baktım.  2007 yılında ise genel sekreterliğe geçtim. Esnafımızın her konuda gerekli mecralara yazışmalarını yaptık, toplantılara katıldık.2018 yılında ‘da Başkanvekili olarak atandım. Esnafımızın Gerek Valilik ve birçok kurum ve kuruluşlarında ne gibi bir sıkıntıları var ise canla başla yapmaya çalıştık. Tabiri caiz ise, çekirdekten yetişme bir başkan adayı olarak, Başkanlığa adaylığımı koydum. Bütün üyelerimize de desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

DOLARIN 18'LERE ÇIKMASI GERİ 11'LERE DÜŞMESİ PİYASAYI DURDURDU

Başkan Adayı Bayır; ''Yaklaşık 200'e yakın oto galerici esnafımız var'' sözleriyle başladığı konuşmada; '' Doların birden 18’lere çıkması geri 11'lere düşmesiyle piyasayı durdurdu. Yaklaşık 2 buçuk 3 Ay’dır bir durgunlukla karşı karşıyayız piyasada. Vatandaş ne otomobil alabiliyor nede satabiliyor. Otomobil alan ''acaba dolar düşer mi'' satan '' acaba dolar yükselir mi'' düşüncesinde. Piyasada şu an durgunluk var.'' ifadelerini kullandı.

BİZİM GENEL KURULUMUZ SEÇİM DEĞİL, ŞÖLEN HAVASI

Başkan Adayı Bayır; '' Odamızın şu an aktif 1.800 üyesi var. Odamızın 26.02.2022 tarihinde Cumartesi günü can düğün salonunda genel kurulumuz var. Bütün üyelerimiz davetlidir. Hazurun listesinde ise 1.600 kişi var. Sabah 09.00'da başlayan genel kurulumuz akşam saat 17:00'a kadar devam edecek. Bütün üyelerimizi bekliyorum. Bizim genel kurulumuz seçim değil, bir şölen havasında. Diğer başkan adayı'da bizim arkadaşımız. Esnaf için hangisi iyi ve hayırlısı ise o olsun. İllaki biz olacağız diye bir şeyde yok. İnşallah esnafımız için hayırlısı olur.'' şeklinde konuştu.


İlginizi Çekebilir

BİLSEM öğretmen bölge sözlü sınav sonuçları açıklandı

Türksat 6A fırlatma öncesi kapsülde

Filolarda büyüme beklentisi artışta

Altun'dan TÜRKSAT 6A paylaşımı

Veteriner Hekim Yıldız: 'İklim değişikliği gıda arzını olumsuz etkileyecek'

Sadıkoğlu: Biriken vergi borçlarının bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz

Büyükşehir’den Geben’e yeni köprü

Büyükşehir İtfaiyesi, Haziran Ayında 3 Bin 368 Olaya Müdahale Etti

Adıyaman’da benzin motorin fiyatları ne kadar? 8 Temmuz 2024 Güncel akaryakıt fiyatları

'Mesleki ve Teknik'te devlet teşviki protokolü

İBB iştiraklerinden rekor başarı

Hava Taksi işletmelerinden NOTAM çağrısı... Gereksiz NOTAM’lar havacılığı kısıtlıyor

Bakan Yerlikaya'da 'sel' paylaşımı ve teşekkür

Bakan Kurum: Hiçbir soruna kulak tıkamıyoruz

2 bin 300 adet Doçka mühimmatına imha!