Çeşmeli turizmcilerden erken rezervasyon uyarısı

"Bu dönemlerde erken rezervasyon ile tatil satın almak çok avantajlı"

Çeşmeli turizmcilerden erken rezervasyon uyarısı
YEREL 16.01.2022 17:36:00 110 0

MUHAMMET İSA ATAGÖZ

UHA / ÇEŞME - Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, erken rezervasyonlardaki yoğunluğa dikkat çekerek, tatilcilerin mağduriyet yaşamamaları için güvenilir online kanallardan ve bilinen acentelerden, iptal garantili rezervasyon yaptırmaları ile ilgili uyarıda bulundu.

ÇEŞTOB Başkanı Demir, aşılama nedeniyle pandeminin etkisinde, geçen yıla göre azalma görüldüğü, hatta birkaç ay içerisinde artık pandeminin konuşulmayacağı beklentisi olduğu ve Dünya Sağlık Örgütü'nün de bunu beyan eder olduğunu belirterek, bu nedenle erken rezervasyonlarda ciddi artış olduğunu ifade etti.

"Bu dönemlerde erken rezervasyon ile tatil satın almak çok avantajlı"

2022 sezonunun turizm açısından çok hareketli geçeceği beklentisinin yüksek olduğunu vurgulayan ÇEŞTOB Başkanı Demir, "Şu anda erken rezervasyonlar ile ilgili, özellikle yurt içi ve yurt dışı tur operatörleri, Türkiye'deki çok sayıdaki acente ve online kanallar, ciddi bir erken rezervasyon kampanyası başlattılar. Bu iyi midir? Kötü müdür? Eğer erken rezervasyon alımları ile ilgili dikkat edersek, doların da yüksek değerlere ulaştığı bu dönemlerde erken rezervasyon ile tatil satın almak çok daha avantajlı. Çünkü fiyatlarda yüzde 25-30'lara varan bir indirim söz konusu. Önümüzdeki günlerde bu indirimler kalkabilir. Erken rezervasyon dönemleri Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayının son haftasına kadar devam ediyor. Sonraki tarihlerde uzamayabiliyor. Talep gelirse fiyatlar sürekli artışa geçebiliyor. O nedenle fiyatların uygun olduğu bugünlerde erken rezervasyonunuzu yaptırın diyoruz" diye konuştu.

"Rezervasyon oluştururken ödemenin tamamını yapmayın"

Tatilcilerin mağduriyet yaşamamaları için dikkat etmeleri uyarısında bulunan Demir, "Özellikle rezervasyon anında yapılan ödemeleri garanti edici bir takım bilgiler ve belgeler edinilmesi gerekiyor. Eğer bir acente üzerinden rezervasyon yaptırıyorsanız, muhakkak o acentenin güvenilirliği ve acentenin referansının ölçülmesi gerekir ki, ödediğiniz paranın karşılığını alabilesiniz. Birçok tatilci rezervasyonunu yaptırıyor. Fakat oteline gittiğinde rezervasyonunu göremeyebiliyor. 'Rezervasyonunuz yok' yanıtını alabiliyor. Böyle önemli mağduriyetleri birçok kez gördük. Mağduriyet yaşanmaması için, rezervasyon oluştururken ödemenin tamamını yapmayın. Yüzde 25, yüzde 30, hatta yüzde 50'ye kadar ödeme yapın. Kesinlikle son dakikaya kadar rezervasyonunuzu iptal edebilmeniz gerekiyor. Eğer herhangi bir olağanüstü durumunuzda, tatile gidememeniz söz konusu olduğunda, rezervasyonunuz iptal edilerek, ödemenizi geri alabilmeniz gerekir. Bu da ancak güvenilir acentelerle mümkün" diye açıkladı.

"Uluslararası kanallar ve bilinen kanallar ile bilinen seyahat acentelerinden erken rezervasyon yaptırın"

"Önerimiz, rezervasyonunuzu daha çok online kanallar üzerinden yapınız" diye vurgulayan ÇEŞTOB Başkanı Demir, " Nasıl ki, online alışverişlerimizde iade garantisi oluyor, son güne kadar rezervasyonunuzu iptal ettirebilmeniz gerekir. Hatta uluslararası online kanallar bu konuda oldukça güvenilir. Tatil için erken rezervasyon yaptıracak tatilcilerin mağduriyet yaşamamaları için bu konuda hassas olmalarını öneriyoruz. Televizyon kanallarına baktığımızda ciddi sayıda reklamlar görüyoruz. Talepler de oldukça yüksek. Altını çizerek tekrarlıyorum; uluslararası kanallar ve bilinen kanallar ile bilinen seyahat acentelerinden erken rezervasyon yaptırmak çok önemli. Buralardan, iptal garantili olarak erken rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz" diye kaydetti.


İlginizi Çekebilir

Adıyaman'da kaybolan sürü drone ile bulundu

Kahta’da iki savcıya başsavcılık görevi verildi

Birlik Camisi, hayırseverlerin desteğini bekliyor

Vali Varol, 'Halk Günü'nde vatandaşları dinliyor

2024 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Osman Varol başkanlığında gerçekleştirildi

Bingöl'de iki Akraba Arasında Barış Sağlandı

Adıyaman Valisi vatandaşları ağırladı

Vali Varol Yeşiltepe Köyü’nde inşaatı başlanan evleri inceledi

Vali Osman Varol kırsal alandaki köyleri ziyaret etti

Adıyaman Valiliği’nde konut teslim süreci toplantısı yapıldı

Adıyaman Valisi Varol ‘10 Nisan Polis Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayımladı

Kayseri Melikgazi'de yeni vizyon projeler

Abdülhamid Han Camisi baş ustasını kaybetti

Atalay’dan Ramazan Ayı mesajı

Osmangazi'de örnek dönüşüm dev millet bahçesiyle taçlandı