CHP Hatay Milletvekili Kara: 'Binaların görevi vatandaşları korumaktır' - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Haber: Mustafa TEKİN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, İSİAS Otel davasını takip etmek üzere Adıyaman'da bir araya geldi.

CHP Hatay Milletvekili Kara:
GÜNDEM 12.06.2024 19:04:00 65 0

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İl Başkanı Engin Doğan ve diğer heyet üyeleriyle birlikte duruşmaya katılarak, adalet taleplerini dile getirdi.

"Deprem suçlularının cezalandırılmasını istiyoruz"

Nermin Yıldırım Kara, yaptığı açıklamada, İskenderun'da ve Nizip'te de benzer davaları takip ettiklerini belirtti. Kara, "Nizip'te Furkan Apartmanı davasında 51 yurttaşımız vefat etti. Burada ise voleybolcu çocuklarımız ve tur rehberlerimizin yanı sıra Süheda Apartmanı'nda 65 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Aileler bugün burada ve bu dava emsal karar olabilir" dedi.

"Sanık avukatlarının popülerliği heyeti etkilememeli"

Kara, sanık avukatlarının popüler isimler olmasının yargı sürecini etkilememesi gerektiğini vurgulayarak, "Sağlıklı ve tarafsız bir yargılama süreci olmalı. Özellikle bilirkişi raporlarının masa başında kopyala yapıştır yapılmaması, bilimsel ve gerçeğe uygun raporlar hazırlanması en önemli konulardan biri" ifadelerini kullandı.

"Binaların görevi vatandaşları korumaktır"

Depremde binaların vatandaşları koruması gerektiğini belirten Kara, "Eğer binalar bu görevi yerine getiremiyorsa, yapım hatası, denetim hatası veya ruhsat sorunları vardır. Hayatın olağan akışı bunu emreder. Deprem suçlularının cezalandırılmasını ve bu cezaların caydırıcı olmasını talep ediyoruz" dedi.

"Yargıya olan inancımızı kaybetmek istemiyoruz"

Adalete olan inançlarını kaybetmek istemediklerini vurgulayan Kara, "Hak, hukuk ve adaletin bu davalarda ülkemiz için emsal olmasını istiyoruz. Yakınlarını kaybeden tüm ailelere başsağlığı diliyor ve bu davaların takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

İSİAS Otel Davası emsal karar olabilir

CHP Heyeti'nin açıklamaları, İSİAS Otel davasının sadece Adıyaman için değil, tüm Türkiye için önemli bir emsal karar olabileceğine işaret ediyor. Yargı sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi, deprem suçlularının caydırıcı cezalar alması ve adaletin sağlanması, depremde yakınlarını kaybeden aileler için büyük bir önem taşıyor.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı