CHP heyeti İSİAS davasını takip etti - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve grup yönetimi tarafından görevlendirilen CHP heyeti, Adıyaman'da yaşanan deprem sonrası İSİAS davasını takip etmek üzere bir araya geldi.

CHP heyeti İSİAS davasını takip etti  - Videolu Haber
GÜNDEM 12.06.2024 16:40:00 68 0

Aydın Milletvekili ve CHP Adalet Komisyonu Grup Sözcüsü Avukat Süleyman Bülbül, Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen ve Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, davayı yakından izleyerek adaletin sağlanması için çalışmalar yürüteceklerini belirttiler. Heyete CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan eşlik etti.

"Adalet için mücadele"

Duruşmayı takip eden heyet adına konuşan Avukat Süleyman Bülbül, "CHP heyeti olarak İSİAS davasını yakından takip edeceğiz. Halkın haber alma hakkını ve adaletin sağlanmasını önemsiyoruz" dedi. Bülbül, sanık avukatları ve müdahil avukatların ifadelerinin ardından kararın verileceğini belirtti. Özellikle tutuklu sanıkların tahliyeleri ya da tutuksuz yargılananların tutuklanmasıyla ilgili önemli bir kararın bu duruşmada alınmasını beklemediklerini vurguladı.

"Kamu görevlilerine soruşturma izni"

Adıyaman Valisi ve İl İdaresi Kurulu'nun ruhsatlarla ilgili dört kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verdiğini belirten Bülbül, "Bu önemli bir adım. İki davanın birleştirilmesi adil yargılama açısından da büyük önem taşıyor" dedi. Ayrıca, deprem sonrası yaşanan kayıpların çoğunun binaların eksik ve denetimsiz inşasından kaynaklandığını ifade etti.

"Kıbrıs'tan gelen destek"

Depremde hayatını kaybeden 35 Kıbrıslı çocuk ve 31 turizm rehberinin ailelerinin adalet talebiyle duruşmada bulunduğunu belirten Bülbül, Kıbrıs'tan gelen yetkililerin de davayı yakından takip ettiğini söyledi. "CHP olarak hukuk devleti, adalet ve hakkın yanında olacağız. Bu davanın takipçisi olacağız ve adaletin sağlanması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"Gerçeklerin ortaya çıkması için mücadele"

Bülbül, davada yargılanan otel sahibi ve bina yetkililerinin ihmallerine dikkat çekerek, "Kaçak katlar, konut ruhsatıyla yapılan otel inşaatı ve eksik malzeme kullanımı gibi ciddi ihmaller söz konusu. Bu nedenle olası kastla yargılanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkması için CHP olarak sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da yaptığı açıklamada: "Buradaki yargılamada 72 canımızın neden, nasıl kaybedildiğine dair gerçeklerin ortaya çıkması için çaba gösteriliyor. Tabii ki, otel sahibine bakarsanız tek suçlu otel, bina tek suçlu. Bu 72 canın yakınlarına, annesine, nefesine baktığımızda doğal olarak onlar da suçlu kimse bulunsun, yargılama adil olsun, hiçbir dış etkiden etkilenmeksizin adalet ortaya çıksın istiyorlar. Ancak bilirkişi raporlarına yansıdığına göre hem bir kaçak kat var hem otel önce konut ruhsatı alınarak, konut yapılacakmış gibi ruhsatı alınarak daha sonra otel yapılmış ve bir de kaçak kat çıkılmış.

Ayrıca kullanılan çimento ve demir gibi malzemelerde de eksiklik var. Olmaması gereken malzeme kullanılmış. Dolayısıyla burada gerçekten aslında olası kastla sanıkların yargılanması gerekirken her ne kadar iddianamede bir tedbirsizlik, dikkatsizlikle yargılanmaların yönünde bir iddianame hazırlanmışsa da gerçekler gösteriyor ki burada bir olası kast var. Bunların öngörülmesi gerekirdi. Bu nedenle de bu yargılamayı sonuna kadar takip edeceğiz. Gerçeklerin ortaya çıkması için biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Mersin'de eğlenceye mola yok

Valilik, 'Yoruma dayalı spekülatif haber' diyerek uyardı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir

KKK'da Uzman Erbaş başvuruları bugün sona eriyor

İzmir İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı

Mesleki eğitimde günlük cep harçlıkları arttı!

TZOB: Elektrik zammı geri çekilmeli