CHP Tekirdağ'da Buğday Mitingi Düzenledi

TEKİRDAĞ (PHA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde düzenlenen buğday mitinginde çiftçilerin sıkıntılarına dikkat çekerek, açıklanan taban fiyatların üreticileri memnun etmediğini belirtti. Özel, buğday fiyatının en az 15 lira

CHP Tekirdağ
EKONOMİ 14.06.2024 20:36:30 64 0

Cumhurbaşkanı ile Görüşme

Mitingde konuşan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi aktararak, "Geçen hafta Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede, çiftçilerin fiyattan memnun olmadığını ilettim. Rize'de çaya verilen fiyat 17 lira, maliyetin 3 lira altında. Buğdaya verilen fiyat ise 9 lira 25 kuruş, ziraat odalarının hesapladığı maliyetin 2,5 lira altında. Çiftçiye bu hesap doğru gelmez. Bu borçlar ödenmez, bu iş böyle yapılmaz" dedi.

Taban Fiyatların Artırılması Gerekiyor

Özel, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için taban fiyatların makul bir karla belirlenmesi gerektiğini belirterek, "Buğdayın gerçekten para kazandırması, çocukları okutması, karınları doyurması, borçları ödemesi için fiyatın 15 lira olması lazım. Türkiye, kişi başı yıllık ekmek tüketiminde 200 kilo ile dünya birincisi. Bu, alışkanlıklarımız ve yoksulluğumuzun bir göstergesi. Ekmek fiyatları Türkiye'nin en önemli meselelerinden biridir" diye konuştu.

Çiftçilerin Durumu

Çiftçilerin durumuna dikkat çeken Özel, "Nüfusumuz 20 milyon arttı ama yarım milyon çiftçi kayboldu. Tarım yapılan 25 milyon hektar alan artık ekilemez hale geldi. Çiftçilerin bankalara borcu bir yılda yüzde 88 arttı, toplamda 670 milyar lira borç var. Ortalama çiftçi yaşı 58, gençler tarımdan uzaklaşıyor. Gençler büyükşehirlere gidiyor, fabrikalarda çalışmak, iş bulmak için çabalıyor. Bu durumu değiştirmek için mücadele edeceğiz" dedi.

Çiftçiler İçin Mücadele

Özel, çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Sesinizi duyurmaya ve sonuna kadar sizin için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Dijital reklam sektörü daha da büyüyecek

İstanbul Havalimanı’nda 268 bin 275 yolcu ile rekor kırıldı

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Filmaşin ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Marmaralı işverenler istihdamda artış bekliyor

Tedarik sanayinde esneklik ve dirençlilik daha da önem kazandı

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz’den ihracatta yeniden yükseliş sinyali

Benzin ve motorine yeni zam!

Ticaret'ten paslanmaz çelikte damping soruşturması!

YASED'den FATF değerlendirmesi

Bakan Bolat: En yüksek aylık ihracata ulaştık

Temassız şifresiz işlem limiti 1.500 TL oluyor

Erken kredi kapatacaklar için 'Merkez'den önemli karar