GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

CHP’de gelen aynı, giden aynı

Aralıksız 27 yıl milletvekilliği yapmış olan, Atatürk’e olan bağlılığı ve yakınlığı ile tanınan, gazeteci kimliğiyle bilinen Falih Rıfkı Atay, ‘Babanız Atatürk’ adlı kitabının 57. sayfasında şöyle bir diyaloğa yer veriyor.

CHP’de gelen aynı, giden aynı
GÜNDEM 31.05.2024 10:16:00 68 0

“CHP Genel Sekreteri Recep Peker CHP ile ilgili bir vesikayı Atatürk’e imzalatmaya getirdiğinde Atatürk vesikanın üzerine ‘PARTİM’ sözünü yazar. Peker çok şaşırır! Peker ‘Paşam niçin CHP yazmıyorsunuz?’ diye sorar. Atatürk’ünün cevabı şu olur: ‘Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacağını?”

Atatürk’teki ileri görüşlülüğe bakar mısınız? 

Yıllar öncesinden CHP gibi Türk milliyetçiliği, Türkçülük fikirleri üzerine kurulan, 6 okundan birisi “Milliyetçilik” olan partinin başına Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel gibi ve benzerlerinin gelip; CHP’yi kuruluş felsefesinin rayından çıkarıp, HDP, Yeşil Sol, DEM gibi terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla beraber hareket edeceğini hissetmiş olacak ki, CHP hakkında böyle bir değerlendirmede bulunmuş.

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kurtuldu ama onun eylem-söylem fabrikasında yetişmiş Özgür Özel onunla aynı çizgiyi sürdürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıl özenle/azimle ilmek ilmek işleyip CHP’yi kuruluş felsefesinden tamamen ayırdı. Son 1 yıldır da bu kararlılığı Özgür Özel sergiliyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla iş birliği, ittifak, başta terörist Demirtaş olmak üzere PKK’nın mensuplarıyla aşk, sevgi aynen devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu 2019 yerel seçimlerinde ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP-Yeşil Sol ile Özgür Özel de son yerel seçimlerde DEM ile ittifak yapmıştır. CHP, yine “Aynı tas, aynı hamam”

Devrimci Kemal Kılıçdaroğlu, Anavatan Partisi’nden gelip CHP’de bir güç haline gelen Ekrem İmamoğlu tarafından siyasi mevta haline getirildiği halde, hala Selahattin Demirtaş gibi azılı PKK’lılara sahip çıkmaktan zerre yılgınlık göstermiyor.

Geçenlerde uzun bir aradan sonra ‘Tekrar CHP Genel Başkanı olma hayalini güçlü ve diri tutmak için’ televizyon programına çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, o televizyon programında “Yarın, Demirtaş'ı ziyarete gideceğim. Demirtaş çok sevilen birisi, saygı duyulan birisi. Haksız yerde hapiste tutuluyor” demiş ve ertesi günde bu sözünü tutarak PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı ve yanındaki diğer PKK’lı Adnan Selçuk Mızraklı’yı cezaevinde ziyaret etmiştir.

Selahattin Demirtaş’ın eylem ve söylemlerinden onun nasıl azılı PKK’lı olduğunu bu dünyada bilmeyen yok… Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği diğer PKK’lı Adnan Selçuk Mızraklı kim?

Doktor olan PKK’lı Adnan Selçuk Mızraklı’nın PKK’lı teröristleri korsan tedavi edip emniyet güçlerine teslim etmeme sicili, PKK’lı teröristlerin itirafıyla ortaya çıkmıştı. Adnan Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra düzenlenen kutlama programında da öldürülen PKK’lı teröristlere saygı duruşunda bulunulmuş ve teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar atılmıştı. Sicilinde onlarca PKK’ya yardım ve yataklık yaptığına dair dosya var. Zaten kendisi de Türk yargısı tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırılmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu işte böyle bir PKK’lı bölücüyü ziyaret etmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan zerre kalır yanı olmayan Özgür Özel de PKK’nın özel doktoru ve Diyarbakır eski Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'ya, “Çok iyi bir doktordu. O adama 10 kişiden 7'si oy verdi. Bu içimin almadığı kabullenemediği bir meseledir." şeklinde sahip çıkmıştı.

Atatürk yıllar öncesinden ‘Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacağını?” derken işte bu rezil hali işaret ediyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel gibiler açıktan terör örgütü PKK’nın bu mensuplarına sahip çıkıyorlar ve sonra çıkıp çeşitli konular hakkında adalet, hukuk, demokrasi nutukları atıyorlar. İnanın akıl alacak gibi değil…

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün miras bıraktığı CHP, bugün Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyenlere kol kanat geriyor. Bunu da saklamadan, gizlemeden ve hiç çekinmeden yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel, CHP’yi öyle bir hale getirdi ki, CHP içinde PKK’lılara sahip çıkmayanlar sanki susuz kalacak balık gibi hissediyor kendini…

CHP’den bir tane Allah’ın kulu, terör örgütü PKK’yı ve uzantısı DEM’i eleştiremiyor. Hatta PKK’nın siyasi uzantısı DEM’i, siyasi can simidi olarak gördüklerini her fırsatta gösteriyorlar.

Bazen de Kemal Kılıçdaroğlu gibi hafızasını geçici olarak yitiren CHP’liler olabiliyor.

Adam, cezaevine gidip, “PKK’lı gencin ölüsüne de dirisine de sahip çıkacağız”, “PKK’lıların cenaze törenine katılmayan HDP vekilleri hakkında soruşturma başlatacağım”, “Biz, PKK'yı silahlı halk hareketi olarak tanımlıyoruz. 1990'dan bu yana kurulmuş hiçbir partimiz PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadı” ve “Türkler de bunun için ana vatanım Kürdistan’a bin yıl önce geldi. Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir.”, “Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen ve Hendek-Kobani terör olaylarında azmettirdiği PKK’lı teröristler ile yüzlerce kişiyi öldürtmüş, askerimizi ve polisimizi şehit ettirmiş PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ediyor, sonra da sosyal medya hesabından Türk milletiyle dalga geçen şu yorumu yapıyor:

“Siz de şunu bilin: Nasıl ki terör örgütleri başlarını ezeceğimi biliyordu, bunlar da Kılıçdaroğlu bu ülkeyi yönetirse milletin abad, kendi akıbetlerinin ise berbat olacağını biliyor!”

“Kahrol düşman, al sana bomba” modeline bak sen!

Terör örgütlerini nasıl ezeceksin, severek mi Devrimci Devrik Kemal?

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısıyla ittifak yap, PKK’nın kapatılan gazetesine, televizyonuna sahip çık, Türk devletinin Irak ve Suriye üzerindeki terörle mücadele operasyonlarına karşı çık, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG için “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” de, PKK’ya yardım ve yataklık yapan HDP’li Belediyelere kayyum atanmasına karşı çık, cezaevinde PKK’lıların özgürlüğünü iste, yüzlerce kişinin öldürülmesinde azmettirici olan PKK’lıları cezaevinde ziyaret et… Sonra çık “terör örgütleri başlarını ezeceğimi biliyordu” diyerek ahmakları inandıracak cümleler kur…

Sen hep böyleydin, senin suçun yok Kılıçdaroğlu… Ne demişler “Testinin içinde ne varsa, dışarıya o sızar.”

Senin gibi adamları CHP Genel Başkanı yapanlar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde senin gibi bir adama %48 oy verenler, Atatürk’ün kurduğu partinin ne hale geldiğinin hesabını versin, izahını yapsın….

Adam PKK’lı Selahattin Demirtaş ve Adnan Selçuk Mızraklı ile kucaklaşmış ve onlara özgürlük istemiş bir de çıkmış hala “terör örgütleri başlarını ezeceğimi biliyordu” diyor… Hey Allah’ım şu CHP’nin haline bak… Gelen aynı, giden aynı…

 

KAYNAK TÜRKGÜN


Anahtar Kelimeler: gelen giden

İlginizi Çekebilir

BUÜ yangın hasarının boyunu açıkladı

Tüm zamanların en çok yolcu sayısı İstanbul'da

Kutsal topraklara giden hacılar yurda döndü

Haliç Köprüsü metrobüs yolu yenileniyor

TBMM'nin haftalık gündemi yine yoğun

Türkiye, KKTC'ye gümrükte kullanılmak üzere mobil X-Ray cihazı hibe

Ticaret Bakanlığı açıkladı... O düzenleme uygulamada

Mersin'de eğlenceye mola yok

Valilik, 'Yoruma dayalı spekülatif haber' diyerek uyardı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!