Tarih: 30.09.2024 20:07

Çiğli Belediyespor’un Hedefleri: Genç Yetenekler ve Şampiyonluk

Facebook Twitter Linked-in

İZMİR (UHA) -

Hedefimiz Çiğli Sporu Hak Ettiği Yere Taşımak

Kürecik TV’de Urfalı Halil ve Mitat Er’in sunduğu "Dünden Bugüne Spor" programının konukları Çiğli Belediye Spor Genel Sekreteri Üzeyir Işık ve Sportif Direktörü Ulaş Şengezer, Çiğli Spor’un geleceğini konuştu. Üzeyir Işık, "Bu göreve değerli başkanımız Onur Emrah Yıldız’ın teşrifleriyle geldim. Çiğli Belediyesi’nde genel sekreterlik görevini üstlendim. İnşallah muvaffak oluruz.

Öncelikle, Çiğli’de futbolun zirveye çıkmasını çok önemsiyorum. Göreve geldiğimden beri sürekli bunu ifade etmeye çalışıyorum. Bizim oynadığımız dönemde Çiğli’de üçüncülük hedefi vardı. Zamanla bu hedefe ulaşmak istiyoruz, yani zamana yayılmış bir şekilde bunu planlıyoruz. Çünkü Çiğli’deki futbolun gelişimi için tabanın futbolu sahiplenmesi gerektiğine inanıyorum. Biz de bu doğrultuda bir çalışma yürütüyoruz. Sağlam adımlarla hedeflediğimiz yere varırız. Şu an her şey iyi gidiyor. Uzun vadede hedefimiz, Çiğli Spor’a yakışan bir proje; bir üst lige çıkmak, tesisleşmek ve benzeri şeyleri gerçekleştirmek. Bunlar her gelen yönetimin talepleri, ancak bu kolay bir süreç değil. Şu an bu yolda ilerliyoruz ve umarım muvaffak oluruz.

Üç kez final oynayan Çiğli, hak ettiği yere gelemedi. Sancakbeyliği’ni Aydın’a kaybettik, bir de Torbalı’ya finali kaybettik. Üç finalimiz var, ancak kazanamadık. Çok yaklaştığımız seneler oldu ama bir türlü başaramadık. İnşallah bu sene olur. Çiğli, milletimiz ve ilçemiz bunu hak ediyor. Nüfus olarak, uzun vadeli doğru yapılanma ile geleceği parlak. Çiğli’nin en büyük sıkıntısı tesisleşme; tesislerimiz yetersiz. Bir sahamız var ve A takımdan sonra altyapının tüm takımları da burada idman yapıyor. Bu durum sahamızın yıpranmasına neden oluyor." dedi.

Üzeyir Işık: "Benim Hayatım Futbolun İçinde Geçti, Futbolu Seviyorum"

Çiğli doğumluyum. Futbol hayatıma Altay altyapısında başladım, daha sonra profesyonel takıma çıktım. Torbalı, Çiğli Belediyesi, Bergama Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Foça Spor’da futbol oynadım. Şimdi hedefim, futbolcu olarak değil yönetici olarak Çiğli’yi hak ettiği yere getirmek. Deplasman için araç kaldıracağımızı söyleyen Işık, taraftara çağrıda bulunarak "Çiğli Spor’a sahip çıkın, takımı yalnız bırakmayın" dedi.

Ulaş Şengezer: "Çiğli İçin Hedef Liglere Yükselmek"

Urfalı Halil ve Mitat Er’in sorularını yanıtlayan Çiğli Belediye Spor Direktörü Ulaş Şengezer, "Futbol hayatıma Karşıyaka’da başladım. İki sene profesyonel takımda oynadım ve bir şampiyonluk yaşadım. Karşıyaka Spor Kulübü’nün son şampiyonluğu bana nasip oldu. En son Foça’da oynadıktan sonra futbolu bıraktım. Güzeltepe Spor Kulübü’nde yardımcı antrenörlük yaptım ve 16 takımı çalıştırdım. Üzeyir hocamın davetiyle Küçük Çiğli Genç Spor Kulübü’ne geçtim ve üç yıl birlikte çalışma fırsatımız oldu. Bir yıl şampiyonluk yaşadık ve ikinci amatörden birinci amatöre yükseldik.

Uzun vadede tesisleşme modelini uygulamak istiyoruz. Hedefimiz şampiyon olmak ve üç lige birden çıkmak, ama bu sistemli bir şekilde olmalı. Çiğli Belediye Spor Kulübü’nün hedefleri var ve bu hedeflere ulaşırken altyapıdan gençleri çıkararak başarıya ulaşacağız. Bu sezon da altyapıdan gelen yetenekli genç oyuncular aldık ve tecrübeli oyuncularla takımı güçlendirdik. Amacımız bir üst lige çıkmak." dedi.

Çiğli Belediyespor Sadece Futbol Değil

Çiğli’de sadece futbol yok. Basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm, jimnastik gibi birçok branşta faaliyet gösteriliyor. Yüzme branşında 300’den fazla çocuğa ve özel bireylere ücretsiz kurslar düzenleniyor. Bunun yanında kapalı spor salonlarında ücretsiz faaliyetler yürütülüyor, ancak bazı branşlarda maliyetlerden dolayı ücret alınmak zorunda kalınıyor. Kulüp, sadece futbola değil, çok branşlı bir spor anlayışına sahip olarak gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve sporun farklı dallarında başarı elde etmeyi hedefliyor.

Haber: HÜSEYİN ERGÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —