Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Doğu Türkistanlı'lara Yapılanlara Kınama Mesajları

Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Doğu Türkistanlı'lara Yapılanlara Kınama Mesajları

Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Doğu Türkistanlı
GÜNDEM 1.12.2022 23:31:00 87 0

Haber : Murat Özdemir

Marmara-UHA

Çin’in Doğu Türkistan’daki baskılarını protesto etmek için İstanbul Çin Konsolosluğu önünde toplanan İstanbul' da yaşayan Doğu Türkistan'lılara yönelik bir Emniyet amirinin sert sözleri ve sınır dışı tehdidine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden peş peşe açıklamalar geldi. 

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Soylu; “Bugün sabah saatlerinde İstanbul’da, Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Uygur Türklü kardeşlerimizin yolu kapatması üzerine, bölgenin güvenliğini sağlamakla sorumlu arkadaşımızla vuku bulan tartışma bizleri üzmüştür.

Türk soylu kardeşlerimize, uzun dönemli ikametten vatandaşlığa kadar nüfus ve vatandaşlık birimlerimizde kurulan özel ofislerle hassasiyet gösteriyoruz, göstermek durumundayız. Bu vesileyle üzüntümüzü ve özrümüzü tekrar belirtiyor, konuyla ilgili tahkikatın başladığını ifade etmek istiyoruz.”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'; " Kardeşlerimizi incitmek için değil " 

Konuya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Bugün saat 05.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan Çin Konsolosluğu önünde toplanan bir grup şahıs tarafından, izinsiz gösteri yapmak amacıyla yol kapatılmak istenmiştir. İzinsiz gösteri yapmak amacıyla toplanan grubun yol kapatma girişimi güvenlik güçlerimizce önlenmiştir. Gruba yapılan ikazlar sırasında kullanılan bazı ifadeler yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiş ve kastı aşmıştır. Kardeşlerimizi incitmek için değil, gösteri yasağını hatırlatmak için ikaz yapılmıştır. Gösteri yasağı hatırlatması ve tedbir her ne kadar vazifemiz ise de kullanılan ifadeler üzüntüye sebebiyet vermiştir. Konu ile ilgili çalışmalar hassasiyetle takip edilmekte" denildi. 

Ne olmuştu!! 

İstanbul' da yaşayan Uygur Türkleri, sabah saatlerinde Sarıyer- Çin Konsolosluğu önünde Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde Uygurlu Müslüman Türklere yapılan baskılara ve Çin’de yaşayan ailelerinden haber alamadıklarını belirten zulme dikkat çekmek için döviz ve pankart açarak basın açıklaması yapmak istemişlerdi. 

Grubun dağılmakta kendilerine güçlük çıkarmaları halinde zor kullanacağını söyleyerek; “Birazdan zorla süpüreceğiz sizi. Gözaltına alıp sınır dışı edeceğiz” diyen bir Emniyet amirinin tehditkar infial yaratan sözlerine sosyal medya kullanıcıları tepki göstermişti. 


İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı