Çukurova'dan Adıyaman’a kardeş yardımı

Adana Çukurova İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çukurova Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım tırı, depremden etkilenen Adıyaman'a uğurlandı

Çukurova
GÜNDEM 11.03.2023 14:05:00 86 0

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 11 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda Çukurova İlçe Müftülüğü ile Yüreğir Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği iş birliğinde deprem mağdurları için bir tır dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

Düzenlenen uğurlama programına Adana İl Müftü Vekili Yusuf Dikmen, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, TDV Adana Şube Yöneticisi Mustafa Gündüz ve din görevlileri katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftü Vekili Dikmen, "Adana ili Çukurova Müftülüğünce depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için depremzedelerin ve çocukların ihtiyacı olan kuru gıda, su, oyuncak malzemeleri yaş sebze ve meyve bulunan tırımız Adıyaman’a doğru yola çıkacaktır. Depremzede kardeşlerimizin hizmetine her daim âmâde olmaya devam edeceğiz. Rabbim hayır sahiplerinden kabul buyursun. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." dedi.

Yüreğir Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Çobandağ ise "Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Binlerce insanımızın acısını yüreklerimizde hissediyoruz. Yüreğir Hali esnaflarıyla bu kampanyaya destek olarak onlara dokunmak istedik. Bizler her daim insanlarımızın ve ülkemizin yanında olacağız." diye konuştu.

Ayrıca hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan kolisi ile sebze ve meyvenin olacağı ikinci yardım tırının da bölgeye sevk edileceği bildirildi.


İlginizi Çekebilir

Sabancı Üniversitesi girişimi Euronova, otomotiv dünyasının liderlerinden büyük yatırım aldı

Altun’dan Türkiye’nin sığınmacı politikası yorumu

OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı envanterde

GAP Gazeteciler Birliği'nden Vali Varol'a 'Adıyaman Raporu'

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

'Açık Radyo'nun yayın lisansına RTÜK iptali

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu TBMM'de akademisyenleri dinledi

Beylikdüzü Kaymakamı Bafra’ya atandı

İstanbul'da tam kapasiteli yurt... Günlüğü 43,3 TL!

Büro Memur-Sen’den 'Tasarruf Tedbirleri'ne sert itiraz - Videolu Haber

43 dilde adli sicil verilebiliyor... En çok alınan belge İngilizce

DEM Parti İl Başkanı Coşkun: 'Adalet yerini bulmadı'

Adıyaman çarşı esnafı yeni 'Kent Meydanı' projesine tepkili - Videolu Haber

Gani Bereket: 'İlaçlama bitkisel üretim için hayati öneme sahip'

Almanlardan Adıyaman Belediyesi’ne altyapı güçlendirme desteği