Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Türkiye'nin Ekonomik Yol Haritası ve Hizmet Odaklı Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'e ziyaretlerde bulunmak üzere geldi. Valilik ve iş dünyası ziyaretlerinin ardından katıldığı iftar programında bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Türkiye
EKONOMİ 13.03.2024 22:05:00 61 0

BİNGÖL (UHA) -

Yılmaz, AK Parti'nin 21 yıllık döneminde önemli hizmetler gerçekleştirdiğini vurgulayarak, partinin millete hizmetkar olma anlayışıyla hareket ettiğini belirtti. Partinin eser ve hizmet odaklı bir siyaset anlayışıyla yoluna devam edeceğini ifade etti.

Ekonomik olarak Türkiye'nin geçtiğimiz yıl önemli bir büyüme kaydettiğini söyleyen Yılmaz, siyasi istikrarın bu başarıda önemli bir rol oynadığını belirtti. Türkiye'nin, diğer ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen güçlü bir ekonomik performans sergilediğini dile getirdi.

Enflasyon konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Yılmaz, orta vadeli program çerçevesinde adımlar atıldığını ve enflasyonun düşürülmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Yılmaz, 2025 yılında enflasyonun hedeflenen seviyelere ineceğini belirterek, 2026'da ise tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşılacağına inandıklarını ifade etti.

Son olarak, seçim sonrası spekülasyonlara ve manipülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, hükümetin orta vadeli programıyla kararlılıkla yoluna devam edeceğini ve herhangi bir sürpriz politika değişikliği olmayacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iş dünyası toplantısının ardından iftar programına katılmadan Bingöl'den ayrıldığı belirtildi. Programa AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katıldığını ifade etti.

Haber: AZİZ ÖNAL


İlginizi Çekebilir

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Filmaşin ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Marmaralı işverenler istihdamda artış bekliyor

Tedarik sanayinde esneklik ve dirençlilik daha da önem kazandı

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz’den ihracatta yeniden yükseliş sinyali

Benzin ve motorine yeni zam!

Ticaret'ten paslanmaz çelikte damping soruşturması!

YASED'den FATF değerlendirmesi

Bakan Bolat: En yüksek aylık ihracata ulaştık

Temassız şifresiz işlem limiti 1.500 TL oluyor

Erken kredi kapatacaklar için 'Merkez'den önemli karar

Bakan Şimşek: Gerileyen cari açık kalıcı rezerv birikimini sağlayacak

Opsan’dan çok önemli başarı