Deneyap Uygulama Sınavı'nda 354 öğrenci ter döktü

ADIYAMAN (PHA) - Türkiye Deneyap Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla Adıyaman Gençlik Merkezinde düzenlenen sınavda geleceğin "teknoloji yıldızı" olmayı hedefleyen gençler, uygulama sınavlarında bilgi ve becerilerini ser

Deneyap Uygulama Sınavı
TEKNOLOJİ 1.07.2024 11:54:34 60 0

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fikret Keleş, Gençlik Merkezinde Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı'na giren öğrencilerle bir araya gelerek onların heyecanına ortak oldu.
Bugün 2 grupta yapılan Deneyap uygulama sınavına 8 ve 9 sınıflarda 133, öğrenci katılırken,  4 ve 5. sınıflarda 221 öğrenci olmak üzere toplamda 354 öğrencinin sınavda ter döktüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, sınav öncesi ve sonrasında öğrencilerle yakından ilgilenerek öğrencilerin aileleriyle de ayrı ayrı sohbet etti.
Sınavlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, şunları söyledi:
"Bilimin ve teknolojinin gelecek süreçte insan yaşamında daha etkin olacağı bir gerçek. Bilimsel ve teknolojik alanlarda daha üretken ve girişimci bireyler yetiştirmek adına bu projenin oldukça değerli olduğunu düşüyorum. "DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'nde verilen proje geliştirme odaklı eğitimler sayesinde bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratan, AR-GE becerileri gelişmiş, güncel teknolojilerle erken dönemde karşılaşmış, takım çalışması tecrübesi kazanmış, yaratıcı, yenilikçi düşünce, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme becerisi, etkili iletişim, liderlik becerileri yüksek, üretken, sorumluluk sahibi olma bilinci edinmiş, bilim ve teknoloji projeleri üreten gençler yetişiyor. Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları ve girişimcileri olabilecek gençlerin ülkemizin gelişmesinde, ileriye gitmesinde ve "Milli Teknoloji Hamlesi"nin gerçekleşmesinde rol alacaklar. Geleceğimizi inşa edecek gençlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz."
 

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Wi-Fi ağlarda güvende kalmanın yolları

'Teknolojinin Lider 100leri' yetiştiriliyor

‘Tiktok Beyni' odaklanma ve dikkat süresini kısaltıyor olabilir

Deneyap Uygulama Sınavı'nda 354 öğrenci ter döktü

Classic Mercedes festivali Gaziantep’te coşkuyla kutlandı

Futbolseverleri bekleyen teknolojik tehlikeye dikkat!

KEP kullanımı siber mağduriyetleri önlüyor

Yapay zekâ araçları para ve bilgi çalmak için kullanılıyor

Türk Telekom'dan 81 ilde WİFİ hizmeti

Çocuklarınızı internette yalnız bırakmayın! Onları nasıl koruyabilirsiniz?

DİJİTAL DOLANDIRICILAR EURO 2024'Ü DE FIRSATA ÇEVİRDİ

Veri sızıntısına karşı yapılması gerekenler!

SOSYAL MEDYA HESABINIZI KAPTIRMAYIN

Sosyal medya hesabınızı kaptırmayın! Dikkat edilmesi gerekenler...

Kişisel yapay zeka asistanı artık Türkçe