DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Adıyaman Ekibinden ADYUMLAB’a Ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezini (ADYÜMLAB) ziyaret etti.

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Adıyaman Ekibinden ADYUMLAB’a Ziyaret
TEKNOLOJİ 17.03.2022 19:51:00 79 0

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında yapılan işbirliğine bağlı olarak kurulan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Adıyaman ekibi ve öğrencileri, Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezini (ADYÜMLAB) ziyaret etti.


Ekip, başta Adıyaman Üniversitesi olmak üzere Adıyaman ve bölgede faaliyet gösteren üretici sanayi kuruluşlarına ait Ar-Ge çalışmalarına katkı sunan, gerçekleştirdiği faaliyetler, analizler, genel teknolojik yapı ve bilime katkı konusunda önemli çalışmaların altına imza atan ADYÜMLAB’a teknik bir gezi düzenlediler.


DENEYAP Sorumlusu Gazi Balcılar, öğretmenler Nazlıcan Güneş, Esra Arslan, Gülşen Balık ve Elif Cansu Aslan ve öğrencilerden oluşan heyete ADYÜMLAB Müdürü Doç. Dr. Murat Genç ve ADYÜMLAB çalışanları tarafından laboratuvar ve bu laboratuvarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.


Kimya Analiz Laboratuvarı, Gıda Analiz Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve SEM Laboratuvarları’nı gezerek incelemelerde bulunan öğretmenlere, analiz ve deney örnekleri gösterildi.
Etkinlikle ilgili konuşan DENEYAP Sorumlusu Balcılar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında yapılan işbirliğine bağlı olarak kurulan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Adıyaman ekibi ve öğrencileri olarak Adıyaman ilindeki laboratuvar ve merkezleri geziyoruz. Bugünkü durağımız Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı oldu. Uzman hocalarımız nezaretinde çok güzel bilgiler edindik. Bizlere bu fırsatı tanıyan başta Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ve laboratuvarımızın değerli mensuplarına teşekkür ediyoruz.” dedi.


İlginizi Çekebilir

Konteynerle geliştirme yapan işletmelerin yüzde 85'i siber saldırıya uğradı!

Yapay zekâda 'üretken' ilgi!

Wi-Fi ağlarda güvende kalmanın yolları

'Teknolojinin Lider 100leri' yetiştiriliyor

‘Tiktok Beyni' odaklanma ve dikkat süresini kısaltıyor olabilir

Deneyap Uygulama Sınavı'nda 354 öğrenci ter döktü

Classic Mercedes festivali Gaziantep’te coşkuyla kutlandı

Futbolseverleri bekleyen teknolojik tehlikeye dikkat!

Yapay zekâ araçları para ve bilgi çalmak için kullanılıyor

KEP kullanımı siber mağduriyetleri önlüyor

Türk Telekom'dan 81 ilde WİFİ hizmeti

Çocuklarınızı internette yalnız bırakmayın! Onları nasıl koruyabilirsiniz?

DİJİTAL DOLANDIRICILAR EURO 2024'Ü DE FIRSATA ÇEVİRDİ

Veri sızıntısına karşı yapılması gerekenler!

SOSYAL MEDYA HESABINIZI KAPTIRMAYIN