Denize atılan 3 göçmenden 2'si kurtarıldı, 1 göçmen kayıp

Yunanistan unsurları tarafından denize atılan 3 düzensiz göçmenden 2'si yüzerek, Karaada'ya çıkarken, kayıp olan 1 göçmeni arama çalışmaları devam ediyor.

Denize atılan 3 göçmenden 2
ASAYİŞ 1.02.2022 18:50:00 96 0

Edinilen bilgiye göre, 31 Ocak Pazartesi günü, saat 11.20 sıralarında Çeşme açıklarındaki Karaada üzerinde düzensiz göçmenlerin olduğunu tespit eden Sahil Güvenlik ekipleri, adadaki 2 göçmeni kurtardı.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan düzensiz göçmenler, "Sakız Adası'na vardıktan sonra Yunan polisi 12 kişiyi yakaladı. Daha sonra bizi 3 kişi olarak yakaladılar. Telefonlarımızı, paralarımızı, her şeyimizi aldılar. Yunan Sahil Güvenlik'i bizi denize bırakmadan önce bize can yeleği verdi. Fakat çocuklar içindi. Çok küçüktü. Olmadı. Amcamın oğlu, onlara yüzme bilmediğini söylemesine rağmen dinlemediler. Can yeleği çok küçüktü, olmadı. Amcamın oğlu kilolu bir adamdı. Ayağında ağır botları vardı. Can yeleği de küçük olunca boğuldu. Daha sonra biz yüzerek adaya vardık. Sabah olduğunda ada kenarında amcamın oğlunu aramaya başladım. Ama göremedim. Daha sonra Türk Sahil Güvenlik'i bizi kurtardı" diyerek başlarından geçenleri anlattılar.

Bir düzensiz göçmenin kayıp olduğu bilgisi üzerine, olay mahalline derhal ilave 2 Sahil Güvenlik Botu, 1 Dalış Timi, 1 Sahil Güvenlik Uçağı ve Jandarma Genel Komutanlığına ait 1 İnsansız Hava Aracı sevk edilerek arama kurtarma faaliyetlerine başlandı.

Kayıp olduğu değerlendirilen 1 düzensiz göçmenin bulunması amacıyla bölgede başlatılan Arama Kurtarma faaliyetleri devam ederken, olayla ilgili Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatıld


İlginizi Çekebilir

Kasten adam öldürme sucundan aranan şüpheli yakalandı

19 ilde 65 'Sibergöz'altı!

Afşin'de trafik kazası: 3 yaralı

Elektrikli bisikletin çarptığı küçük çocuk yaralandı

Adıyaman'da metruk evde çıkan yangın paniğe neden oldu

Kahramanmaraş’ta traktör uçuruma yuvarlandı: 1 ölü 2 yaralı

Silahlı saldırının şüphelisi yakalandı

Malatya’da iki el bombası ele geçirildi

Devrilen traktör sürücüsü ağır yaralandı

Anız yangınında 2 bin dönüm tarım arazisi zarar gördü - Videolu Haber

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Malatya'da hırsızlığa 2 tutuklama - Videolu Haber

Giderek büyüyen orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Köşeye sıkışan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı - Videolu Haber