Depremin vurduğu Japonya'da uçak faciası! Sahil güvenlik uçağındaki 5 kişi öldü, pilotun durumu ağır!

Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda sahil güvenlik uçağı ile çarpışan yolcu uçağı alev aldı. Japon yayın kuruluşu pistte yanan yolcu uçağında bulunan yaklaşık 400 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi

Depremin vurduğu Japonya
DÜNYA 2.01.2024 15:06:00 79 0

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Haneda Havalimanı'na inen Japan Airlines'a ait uçak alev aldı. Patlamanın ardından, içinde yaklaşık 400 kişinin olduğu öğrenilen uçak alev alev yanmaya başladı.Uçağı söndürme çalışmaları devam ediyor. 

New Chitose Havalimanı'ndan Haneda Havalimanı'na giden Japon Hava Yolları’na ait 516 sefer sayılı uçağın, inişi sırasında Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne ait bir uçakla çarpıştığı açıklandı. Kazanın ardından alev alan yolcu uçağına pistte çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, uçaktaki 367 yolcu ve 12 mürettebatın tahliye edildiği bildirildi.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ 

Japon yayın kuruluşu NHK, başkent Tokyo'da pistte yanan yolcu uçağında bulunan yaklaşık 400 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi. 

Yapılan açıklamada, uçaktaki tüm yolcular ve mürettebatın güvenli bir şekilde uçaktan çıkarıldığı belirtildi. Büyüme tehlikesi olan yangının havalimanı itfaiye personeli tarafından kısa sürede kontrol altına alındığı aktarıldı. Olay, havalimanı operasyonlarının geçici olarak durdurulmasına, gecikmelere ve bazı durumlarda uçuşların iptal edilmesine neden oldu.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, PİLOT AĞIR YARALI 

Japon Sahil Güvenliği'nden yapılan açıklamada,  Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda yolcu uçağıyla çarpışan Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne (JCG) ait uçaktaki 6 personelden 5'inin hayatını kaybettiği açıklandı. Kazadan kurtulan pilotun sağlık durumunun ise ağır olduğu belirtildi.

Kaynak Türkiye Gazetesi


İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’dan ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lukaşenko ile buluştu

Astana'da üçlü toplantı

Teröristler şimdi de köylerdeki depoları patlatıyor!

Türkiye ve Suriye’deki eylemlerin sonuçları ne olur?

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu'ndan kıtlık uyarısı

Erdoğan-Putin'le görüştü... Erdoğan'dan Putin'e Türkiye daveti

Can Dizdar Kanada Büyükelçisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a gitti... Gözler Erdoğan-Putin görüşmesinde

ABD seçimlerini hangi aday önde götürüyor?

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi Resmi Gazete'de

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar