DESOB EPDK''ya dava açtı.

DESOB EPDK

Ercan ÇAĞLAYAN DİYARBAKIR/UHA-Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, (DESOB) elektriğe gelen fahiş zamlarla ilgili olarak EPDK'ya dava açtı.

Ercan ÇAĞLAYAN

DİYARBAKIR/UHA-Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, (DESOB) elektriğe gelen fahiş zamlarla ilgili olarak EPDK'ya dava açtı.

Elektrik tarifesinde yapılan düzenlemenin, Anayasanın 2, 10 ve 167. hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10.maddesine aykırı olduğunun belirtildiği açıklama da, "Enerjinin adil ve herkese ucuz bir şekilde ulaştırılması da sosyal devletin en temel görevidir." denildi. 

Birliğe gelen elektrik faturalarının da mevzuata aykırı olduğunu söyleyen DESOB Başkanı Ebedinoğlu, "Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının hizmet üreten, kar amacı gütmeyen bir meslek kuruluşu olduğu halde, mevzuata aykırı bir şekilde, ,'ticari işletme' olarak kabul edilmekte ve buna göre fatura edilmektedir." İfadelerini kullandı. 

Kurum bünyesindeki 42 meslek odası ve yaklaşık 25.000 kayıtlı Esnaf ve sanatkarın evlerine ve iş yerlerine gelen elektrik faturalarının keyfi, fahiş ve vicdana aykırı olduğunu belirten DESOB, EPDK'ye yürütmeyi durdurma konusunda dava açtığını belirtti.