DEV TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA HİNDİSTAN SEMALARINI SÜSLEYECEK

DEV TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA HİNDİSTAN SEMALARINI SÜSLEYECEK

DEV TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA HİNDİSTAN SEMALARINI SÜSLEYECEK
GÜNDEM 24.12.2022 10:52:00 66 0

İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı kaptanlığındaki Türk Uçurtma Takımı Hindistan’ın Kerala şehrinde düzenlenecek olan uçurtma festivaline katılmak üzere bu ülkeye gitti. Ekibimiz festivalde, 6 metrekare büyüklüğündeki dev Türk Bayrağı uçurtmayı Hindistan semalarında uçuracak.

SEZGİN AKKOYUN

İSTANBUL UHA-  Türk Uçurtma takımı kaptanı Mehmet Naci Aköz katıldığı çok sayıdaki uluslararası uçurtma ;festivallerinde Türkiye’yi temsil ediyor. Bu festivallerden sonuncusu  23 – 31 Aralık 2022 tarihlerinde Hindistan’ın Kerala şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası Beypore Su Festivali.  Festivale Türkiye adına katılacak olan Türk Uçurtma Takımı, etkinlikte uçurtma gösterileri ve uçurtma atölyeleri gerçekleştirecek.

İstanbul Uçurtma Müzesi koleksiyonunda bulunan 10 uçurtma ile festivale katılacak olan Türk Uçurtma Takımının uçuracağı uçurtmalardan biri ise 10x6 metreden oluşan dünyanın en büyük 5. Bayrak uçurtması olarak biliniyor.

DEV TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA HAVALANDIRILACAK

Türk Uçurtma Takımı kaptanı Mehmet Naci Aköz ve takım üyelerinden Mehmet Selçuk Koç’un katılacağı festivalde gerçekleştirilecekuçurtma atölyelerinde ise Türk Uçurtma Kültürünün uçurtma modellerinin uygulamalı eğitimler verilecek.

Türk uçurtma takımı kaptanı ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Aköz, konuyla ilgili olarak basına yaptığı açıklamada şunları söyledi;

" Sokak oyunları kültürümüzün tek canlı oyuncağı olarak bildiğimiz uçurtma, dünyadaki pek çok ülkede farklı tarihlerde dev uluslararası uçurtma festivalleriyle kutlanıyor.

Biz de Türkiye’nin tek resmi uçurtma kurumu olarak bu festivallere katılarak ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Daha önce 5. Kez gittiğimiz Hindistan’da Udaipur, Jaipur, Ahmedabad, Teleangana-Haydarabad, Mahabubnagar festivallerine katılmış ve ülkemizi gururla temsil etmiştik. Bu sefer 23-31 Aralıktarihleri arasında Hindistan’ın Kerala şehrindeki Uluslararası Beypore Su Festivaline katılacağız.

Türk Uçurtma Takımı olarakHindistan’a 10 değişik uçurtma götürüyoruz. İçlerinde oldukça özel uçurtmalarımız var, bunlardan bir tanesi 60 metrekarelik dev Türk Bayrağı uçurtma, bir diğeri ise 150 tane Türk Bayrağı uçurtmadan oluşan ve tek ipte uçurulan 225 metrelik tren uçurtma, bir diğeri ise Türkiye’nin en büyük uçurtması olan 100 m2’lik (10x10) devasa vatoz balığı uçurtma.

Bunların dışında çeşitli boylarda ve karakterlerde ilginç uçurtmalarımızı da uçurma imkanı bulacağımızı umuyoruz.   Kerala’da da büyük ilgi ve alaka göreceğimizi düşünüyoruz.

Ayrıca, her festivalde olduğu gibi bu festivalde de yapacağımız uçurtma atölyelerinde, Hintdistan’lı çocuklara Türk Bayraklı uçurtmalar yaptırarak ülkemizin tanıtımını en üst düzeyde gerçekleştirdiğimize inanıyoruz.

Ülkemize dönüşte de farklı ülkelere ait onlarca uçurtma ve uçurtma ile ilgili ürünler getirerek ülkemizdeki tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden birisi olan “İstanbul Uçurtma Müzesi” koleksiyonuna katkılarda bulunmak istiyoruz, bu nedenle festivale katılan tüm ülkelerin uçurtma takımları ile sıkı bir iletişim halinde olacağız."


İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı