DİŞKAYA, Adıyaman Gündemini Değerlendirdi

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki DİŞKAYA, Şanlıurfa’da faaliyette olan Edessa TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Yayın esnasında Başkan DİŞKAYA, Adıyaman ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

DİŞKAYA, Adıyaman Gündemini Değerlendirdi
GÜNDEM 7.01.2022 17:01:00 112 0

“Tüm bölgemiz ve ülkemiz adına özellikle kuraklığın gündemde olduğu bugünlerde Adıyaman’ın gündeminde olan konularla ilgili sizlerle burada bulunuyoruz. Öncelikle öne çıkan haberlerden ve gelişmelerden bir tanesi Kahta ilçemizde uzun süreden boyunca beklediği Büyükbağ köyündeki sulama baraj ihale işlemi bitti. Bunun imzaları atıldı. Temennimiz bir an önce oranın sözde kalmayıp iş ve işlemlerinin bitirilmesi ve Kahta arazisinin sulanabilir hale gelmesidir. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Özellikle bu konuda emeklerine şahit olduğumuz Sayın Ahmet AYDIN’ın adını burada zikretmemiz gerekiyor.
İlimizin gündemindeki konu ise malum Türkiye’nin konusu ekonomik sorunlar, ekonomik sıkıntılar ve ekonomik gelişmelerdir. Şimdi birdenbire doların füze gibi 18-19 seviyesine tırmanması, kuyrukların oluşması sıkıntısı Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklama ile bıçakla kesilir gibi kesildiğini hep beraber biliyoruz ve doların, dövizin, altının dibe doğru çakıldığına şahit olduk. Bu Türkiye’de yaşayan bütün insanlarımızın mutlu olması gereken bir hadisedir. Temennimiz 1 doların 1 Türk Lirası olmasıdır. Biz şeref duyarız paramızın bu kadar değer kazanmasından. Piyasadaki uygulamalarda çok fazla sorunlar var, pahalılık var. Özellikle bu zamanlarda çok para kazanacağım diye insanlarımıza eziyet etmenin anlamı yok. Bu anlamda herkesin biraz fedakarlık yapması lazım ve gerçek değerine doğru bu fiyatların inmesi lazım. Bu Adıyaman’ın ve Adıyamanlının beklentisidir. Bu noktada taşlar yerine oturur. Bu suni, birden bire türeyen zam furyası biter.
Bir diğer konu ise özellikle istihdamın artması için yeni eleman alan iş ve işletmelere işçi başı 100.000TL faizsiz destek kredisi veriyorlar. Bir işletme 5 işçiye kadar alabiliyor. Bu faizsiz kredi 2 yıl ödemesiz, ondan sonra da taksitli bir şekilde 2 yıl sonra ödemeye başlıyoruz. Çok iyi bir imkan bütün işletmelerin buna ilgi göstermesi ve istihdama dönük bir çalışma yapması ve bu imkandan da istifade etmesi lazım. Bunu KOSGEB birimleriyle görüşebilirsiniz çok rahatlatıcı bir adım diye düşünüyorum. Adıyaman da bu konuya büyük bir ilgili gösteriyor.”


İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı