DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: Suyunuza sahip çıkın!

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: Suyunuza sahip çıkın!

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: Suyunuza sahip çıkın!
GÜNDEM 13.07.2023 19:19:00 112 0

Haber: Ercan ÇAĞLAYAN

Diyarbakır’ın gerek alt yapı gerek üst yapı yatırımlarıyla hızla geliştiğini belirten DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Altyapı çalışmalarıyla tüm şehri bir ağ gibi ördüklerini, pompa istasyonlarıyla su arzı güvenliğini sağladıklarını söyledi. 

DİYARBAKIR'A KESİNTİSİZ VE TEMİZ SU 

DİSKİ ile Diyarbakır'a kesintisiz ve temiz su sağladıklarını belirten Tutşi, "Temiz içme suyu arıtma ve temin merkezlerimiz 3m³/sn’ye göre projelendirdi.Günlük 280.000 m³’ün üzerinde temiz su üretiyoruz.Ortalama 22.000 m³ su da gözeli kaynağımızdan alıyoruz. Bu da demek oluyor ki biz günlük 302.000 m³ su üretiyor; 338.899 abonemize 1.040.000 hemşehrimize her günkesintisiz temiz içme suyu temin ediyoruz, edebiliyoruz.İnsanların içecek su bulamadığı, Dünya’nın su kıtlığından bahsettiği bu çağda; Bereketli Dicle’mizle, barajlarımızla, kusursuz çalışan tesislerimiz ve tüm şehri saran şebeke ağlarımızla su varlığında hiçbir sıkıntımız yok.Su zengini, suyla bereketlenmiş bir memleketimiz var."dedi. 

SU TASARRUFU ÇAĞRISI

İnsanları suyu tasarruflu kullanmaya davet eden Tutşi, "Bir kez daha üstüne basa basa söylemekte fayda görüyorum; Eğer suyumuzu dikkatli kullanmazsak yaz aylarında su kesintileri yapma kaçınılmaz olacak.Her hemşehrimiz 10 litre tasarruf ederse DİSKİ 10.000 m³ su tasarrufu etmiş olacak ve su kesintisine gerek kalmayacak. Su kesintisi yapıyor olmak inanın en çok bizim gücümüze gidiyor.Hiçbir hemşehrimizin su kesintisiyle karşı karşıya kalmasını istemiyoruz. Kaynaklarımız zaten yeterli.İhtiyacın ötesinde. Ancak bunu sorumsuz ve sınırsız dağatamayız. Biz ne kadar su zengini olursak olalım, suyumuzu kontrolsüz kullanmaya devam edersek o zenginlik bize yine yetmeyecek.Allah rızası için suyunuza sahip çıkın.10 litrelik tasarrufu uygulayın. Biz de suyu kesmek zorunda kalmayalım."dedi. 


İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum Malatya'dan seslendi... Afetzedelerin yüzü gülene kadar buradayım!

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler