DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ'NDEN HATAY BAROSU ÜYELERİNE KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ

Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi Başkanı Süleyman Nayman öncülüğünde Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın ile yaptıkları işbirliğinde Avukatlara kan şekeri ölçümünde bulundular.

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ
SAĞLIK 17.12.2021 23:01:00 86 0

Diyabetle Yaşam Derneği’nden Baro Üyelerine  Kan Şekeri Ölçümü!

Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi Başkanı Süleyman Nayman öncülüğünde Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın ile yaptıkları işbirliğinde Avukatlara kan şekeri ölçümünde bulundular.

Hatay Barosu Toplantı Salonunda Baro üyelerine ve Adalet Sarayı görevlilerine Ücretsiz Kan Şekeri Ölçümü etkinliği gerçekleştirildikleri belirten Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi Başkanı Süleyman Nayman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İnsülin hormonun yetersizliğine,  etkisizliğine veya yokluğuna bağlı olarak kan şekerinin düşmesi veya yükselmesi dediğimiz kan şekerindeki dalgalanmalar ömür boyu süren  diyabetin erken tanısına, diyabetin yapacağı zararlardan korunmak için erken müdahale ile  Hiperglisemi ( Kan Şekerinin yükselmesi ) veya   Hipoglisemi ( Kan şekeri düşmesi ) olup olmadığının erken farkına varılmasını sağlamakla  alınacak tedbirler, diyabetin organlara vereceği hasarları önler.

 Gerekli önlemlerin alınması için kan ölçümü sonuçlarının ne anlama geldiğini bilmek gerekir.

Ölçüm sonuçlarını anlamı : 8 ile 12 saat uykudan sonra aç karına  parmak ucundan veya damardan kişilere yapılan kan testi Sonucu 70- 99 mg/dl. Normal, 100-125 mg/dl Prediyabet ( Gizli şeker ),

 126 mg/dl. den daha yüksek olunca DİYABET tanısı konur.

  Tok karına ise ilk lokmadan 2 saat sonra yapılan kan şekeri testinde 139 mg/dl altında ise kan şekeri normal, 140-199 mg/dl arası  prediyabet ( gizli şeker ), 200 mg/dl den daha yüksek ise diyabet tanısı konur.

 Prediyabette bilinçli beslenme ve düzenli egzersiz diyabet ve diyabetin organlara yapacağı zararlardan korur.

Farkına varıldığı anda,  Ani kan şekeri düşmeleri ve yükselmelerinin erken saptanması, tedavisi ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlar. Diyabetlinin öz yönetim eğitimine yardımcı olur.  Beslenme, egzersiz ve uygulanan tedavinin kan şekeri düzeylerine etkisini gösterir ve daha erken müdahale sağlar.

  İleri dönem sağlık sorunlarının geciktirilmesi ya da önlenmesini sağlar. Hastanede yatış sıklığı ve yatış süresini azaltır. Diyabetin tedavi maliyetlerini azaltır.  Daha esnek ve güvenli bir yaşam sağlar. Diyabetliyi diyabetiyle güçlendirir..

 Kan şekeri sonuçlarına göre yapılacak müdahalelerle alınacak tedbirlerlerin öngördüğü yaşam tarzı değişikliğinde tedaviler, kişilerin bünyesine uygun, verilen eğitimlerde öğretilen bilgiler ışığında, uzman doktor, hemşire, beslenme uzmanı, fizyoterapist ve  psikologların önerdiği şekilde,  kan şekeri sonuçlarının gerektirdiği programların hazırlanması ve  uygulanması, diyabetlileri daha sağlıklı yaşama kavuşturmakla, organ hasarlarından koruyan bir yaşama hazırlamış olur.

Bilinçli ve düzenli beslenme ve düzenli egzersizler, önerilen ilaçlarla yüksek kan şekeri kontrol altına alınır. Kan şekeri yüksekliği kontrol altına alınmazsa insülin tedavisi başlar”dedi.


İlginizi Çekebilir

Diyabette beslenmenin payı büyük

Dr. Börta: Sıcak havalarda yaşlı bireyler ve çocuklar risk altındadır

Havuz ve deniz keyfine gölge düşmesin!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Karakuş, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

Çocukların gözlerini güneşten koruyun

Çocukların gözlerini güneşten koruyun

Sıcak hava kalp krizi sebebi

Omuriliğine yerleştirilen pil sayesinde sağlığına kavuştu

Uzmanı öneriyor: Bu besinler vücudu serinletiyor

Astım ve KOAH hastaları klima kullanırken dikkat etmeli

Vali Varol, Başhekim Doç.Dr. Mehmet Şirik'i ziyaret etti

Vali Varol, yaralı askeri ziyaret etti

SANKO Üniversitesi Hastanesi diyetisyen kadrosunu genişletiyor

Dr. Ocakçı: Kan vermek can vermektir

Erkeklerde yeni moda gıdı estetği