Diyarbakır hamsi festivali yapıldı

Festivalde, folklor ekipleri halay ve horon gösterisi yaparken, Mahalli sanatçılar tarafından Karadeniz ve Diyarbakır türküleri seslendirildi. Etkinliğe katılanlar için hazırlanmış 2 ton hamsi dağıtıldı.

Diyarbakır hamsi festivali yapıldı
GÜNDEM 15.01.2022 18:18:00 138 0

Ercan ÇAĞLAYAN

DİYARBAKIR/UHA-​​​​​​Diyarbakır'ın Merkez Sur İlçe Belediyesi ve Trabzon'un  Of İlçe Belediyesi'nin  "Halay da bizim Horon da" şiarıyla ortaklaşa düzenledikleri Diyarbakır Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 

Festivalde, folklor ekipleri halay ve horon gösterisi yaparken, Mahalli sanatçılar tarafından Karadeniz ve Diyarbakır türküleri seslendirildi. Etkinliğe katılanlar için hazırlanmış 2 ton hamsi dağıtıldı. 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Diyarbakır ve özünde Sur, 33 medeniyete ev sahipliği yapan, millattan önce yaklaşık 7 bine yaklaşan geçmişiyle, tarihin, kültürün,medeniyetin, insanlığın merkezi olmuş yıllarca. Sur Kalesi, Diyarbakır Kalesi, içerisinde Kürd'ü,Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i,Arab'ı,Müslüman'ı, Hristiyan'ı,Keldani'si, Nasturi'si beraber kardeş ve huzur içerisinde yaşamışlar. Ezan ve Çan, Klise ve Cami yan yana komşu olabilmiş bu topraklarda.Yillarca barışı, huzuru ve kardeşliği yaşamış" şeklinde konuştu. 

Halay ve horondaki gibi el ele, kol kola hareket etmeliyiz.

Çiftçi, konuşmasını şöyle sürdürdü; 

"Son 40 yıldır bu topraklarda huzur ve kardeşlik bozulmak isteniyor. Geldiğimiz bu noktada bu uğraşların boşa olduğunu görüyoruz. Biz biriz, beraberiz. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısıyla biriz, beraberiz, büyük bir milletiz. Diyarbakırlı, Diyarbakır'a, huzuruna sahip çıkarsa ve bu şehrin güzelliklerini tüm dünya ile paylaşırsa bu şehir çok kısa sürede çok önemli yerlere gelecek. Bu şölen kuzeyin güneyle, güneyin kuzeyle, doğunun batıyla buluşması noktasında bir vesile oluyor. Halay ve horondaki gibi el ele ve kol kola hareket etmemiz lazım.

 Of İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da, "Bu tip organizasyonların aramızdaki muhabbeti, aramızdaki sevgiyi, dostluğu sürekli kılacağına yürekten inanıyor ve burada olmaktan, soframızı, sofranızla paylaşmaktan ve bizleri aranızda ağırladığınızdan dolayı sizlere şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Etkinliğe katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ise, "“Bugün burada Of Belediyemizin bizlere ikram edeceği hamsileri tadacağız. İnşallah onlara da bizim ciğerimizi tattıracağız. Ramazan ayından sonra da bu etkinliğin Ciğer Festivali Of’ta yapılacak. O zaman da Karadenizli dostlarımız bizim ciğerimizin tadına bakarak muhabbetimizi ve dostluğumuzu artırmış olacağız." dedi 

Konuşmaların ardından Karaloğlu ve beraberindekiler vatandaşlara hamsi dağıttı.


Anahtar Kelimeler: Diyarbakır hamsi festivali yapıldı

İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı