Diyarbakır Surları çevresindeki kaçak yapıların yıkılmasında 5.etap başladı

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılmaya devam ediyor. 4. Etabında 300 yapının yıkıldığı Diyarbakır surlarında 5.Etap çalışmaları kapsamında 100 yapının daha yıkımına başlandı

Diyarbakır Surları çevresindeki kaçak yapıların yıkılmasında 5.etap başladı
GÜNDEM 2.01.2022 08:08:00 77 0

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılmaya devam ediyor. 4. Etabında 300 yapının yıkıldığı Diyarbakır surlarında 5. Etap çalışmaları kapsamında 100 yapının daha yıkımına başlandı. 

"Surlarda Diriliş Başlıyor" mottosuyla surların çevresinde başlayan kaçak yapıların yıkımı devam ediyor. 

DİYARBAKIRIMIZIN YILDIZINI HEP BİRLİKTE PARLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ. 

Çalışmaların sürdüğü alanda incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, "Diyarbakır’ımız için çalışmaya, üretmeye, Diyarbakır'ımızın yıldızını hep birlikte parlatmaya devam edeceğiz. Diyarbakır surlarının yeniden dirilişi mottosuyla başlatmış olduğumuz hem surlardaki temizlik, restorasyon hemde surların etrafındaki bu kaçak yapılardan temizlenmesi olayına çok önem veriyoruz. Daha önce sizlerle beraber Benusen mahallemizde 4 etap kamulaştırma çalışması yapmıştık ve 300 bağımsız evi burada beraber yapmıştık. Şimdi 5. etap tayız. Beşinci etapta da 100 ayrı bağımsız evin yıkımıyla ilgili kaçak yapının yapım yıkımı ile ilgili yüzde 90 vatandaşlarımızla anlaştık. Bugün burada sizinle bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz ortaklaşa yürütüyoruz. Bu son etabın bütün finansmanını Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından karşılanmakta. Ben bundan dolayı Çevre Şehircilik Bakanlığımıza ve Sayın Bakanımız Murat Kurum beye Diyarbakır halkı adına huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

DİYARBAKIR'I BU KAÇAK YAPILARDAN TEMİZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ. 

Söz konusu kaçak yapılara karşı 15 yıldır yıkım kararı olmasına rağmen el sürülmediğinin altını çizen Karaloğlu, "15 yıldır bu bölgede bu evlerin yıkılmasıyla ilgili devletin kurumlarının kararları olmasına rağmen bugüne kadar el sürülmemiş biliyorsunuz bizim birinci, ikinci, üçüncü etapta surların bedenine yapışık evler vardı. Biz önce onları temizledik. Şimdi de surların restorasyonu ile ilgileniyoruz. Biz imkânı da oldukça biz kaynak yarattıkça Diyarbakır'ı bu çarpık yapılardan Diyarbakır'ı bu kaçak yapılardan temizlemeye devam edeceğiz. Geçen hafta sizlerle beraber Fiskayada biliyorsunuz kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Orada yıkım yaptık, bugün buradayız. Haftaya Kayapınar ilçemizde çarşamba günü kaymakam bey belediye başkan vekilimizin çalışması Kayapınar ilçemizde yine sizlerle beraber çarşamba günü yine yıkmamız olacak. Biz durmayacağız. Ne zamana kadar Diyarbakır bu çarpık yapılardan bu kaçak yapılardan temizleninceye kadar çalışmaya, üretmeye, Diyarbakır'ı güzelleştirmeye hep birlikte devam edeceğiz."ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI. 

Çalışmaların meyvesini verdiğini belirten Karaloğlu devamında söyle konuştu; 

"Diyarbakır'da iç turizmde çok ciddi bir yoğunluk var. Önümüzdeki dönem bu yoğunluğun artacağını artık yavaş yavaş dış turizmin de gelişeceğini şimdiden görüyoruz. Bu çalışmalarımızda inşallah onu desteklemiş olacak. " 

Vali Karaloğlu'na, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Ebubekir Bal, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu eşlik etti. 

Konuşmanın ardından iş makineleri ile kaçak yapıların yıkımına başlandı.


İlginizi Çekebilir

Kahta Belediyesi’nden engellilere destek

SpaceX'te Türksat 6A hazırlığı

Bakan Yerlikaya: 'SİBERGÖZ-46 operasyonlarında 275 şüpheli yakalandı' - Videolu Haber

Fırat Kalkanı'nda 7 terörist etkisiz!

T10X yılın otomobili seçildi

SANKO Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde yer aldı

Vali Varol CHP İl Genel Meclis Üyelerini kabul etti

"Bursa’da 1 milyon 200 bin kişi riskli"

Prof. Dr. Görür, Bingöl Karlıova'yı yeniden uyardı

Aşevi hizmetinden 4 bin 197 vatandaş faydalanmaya devam ediyor - Videolu Haber

Bakan Uraloğlu: Türkiye’de aktif 140 bin 138 gemi insanı bulunuyor

Trafiğe 233 bin taşıt daha eklendi... Gri renk tercihi...

Başkan Teker'den kutlama mesajı

9 aylık çalışma ile uluslararası kartel çökertildi!

Malatya'da depremden zarar gören altyapıya yenileme