Doğutürk: Devlet Bahçeli'nin kararlı duruşu birlik ve beraberlik ruhunu yansıtıyor

Doğutürk, Doğu Türkistanlılar'a destek veren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli için, "Cesur ve kararlı duruşu, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu yansıtmaktadır" ifadesinde bulundu.

Doğutürk: Devlet Bahçeli
GÜNDEM 25.06.2023 15:23:00 105 0

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın "Uygurlar teröristtir" sözlerine MHP lideri Devlet Bahçeli, sert tepki göstermişti. Dünya Uygur Milli Hareketi Lideri Rabia Kadir'in teşekkür mektubunu aldığını ve okuyunca memnuniyet duyduğunu belirterek çağrıda bulunan MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada, "Bazı sebeplerden dolayı uzun süreden beri Türkiye’ye giriş yapamamaktadır. Geldiğimiz bu aşamada, Sayın Rabia Kadir’in Türkiye’ye ziyaretinin önündeki engellerin kaldırılarak milletiyle özlem gidermesi temennimdir" ifadelerini kullanmıştı.

Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Sadullah Doğutürk, Doğu Türkistan'a yapılan zulme karşı sesini yükselten MHP lideri Bahçeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"KUTLU BİLGE LİDER BAHÇELİ"

Doğutürk, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Türk Dünyası tarafından doğru tespitleri ve zamanında müdahaleleri ile bilinen Kutlu Bilge lider olarak bilinir. Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm ve baskılara karşı sesini yükselten ve bu konuda aktif bir şekilde çalışan Liderimiz, Türkiye'nin ve Türk milletinin tarihi ve kültürel bağlarından dolayı Doğu Türkistanlıların yanında olduğunu Rabia Kadir'i Türkiye'ye davet ederek açıkça ifade etmiştir" dedi.

“BAHÇELİ’NİN DESTEĞİ MÜCADELEYE İVME KAZANDIRDI”

"Doğu Türkistan, uzun yıllar Kızıl Çin yönetimi altında kendi öz yurdunda asimile olmaya vatanlarından terk edilmeye mahkum bırakılmıştır. Bu zorlu süreçte, Türkiye'den destek, Doğu Türkistanlıların umutlarını canlandırmış ve mücadelelerine güç katmıştır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Doğu Türkistanlılara verdiği desteğin, bu haklı mücadeleye önemli bir ivme kazandırdığına inanıyoruz." diyen Doğutürk, "Doğu Türkistan konusunda yaptığı açıklamalar, hem ulusal hem de uluslararası arenada dikkat çekmiştir. Bu durum, Doğu Türkistan meselesinin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamış ve uluslararası camianın dikkatini çekmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin cesur ve kararlı duruşu, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu yansıtmaktadır" şeklinde konuştu.

DEVLET BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

Doğutürk, "Biz, Doğu Türkistanlılar adına, tavrı ve desteği için en içten şekilde teşekkür ediyoruz. Bu destek, Doğu Türkistanlıların haklı taleplerine ve mücadelesine verilen değerlerin bir göstergesidir. Türk milleti olarak, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanında olmaktan gurur duyduğunu ve bu zorlu süreçte birlikte hareket etmeye devam ediyor. Sonuç olarak, Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli'nin Doğu Türkistanlılara olan sahiplenme ve destekleri, Uygur Türklerinin mutlaka vatanlarını geri alacağı inanışlarını güçlendirmiştir. Türk milletinin değerleri ve vicdanıyla hareket etmeyi bir kez daha görmekten mutluluk duyarız." ifadesinde bulundu.

Kaymak Türkgün Gazetesi


İlginizi Çekebilir

Sabancı Üniversitesi girişimi Euronova, otomotiv dünyasının liderlerinden büyük yatırım aldı

Altun’dan Türkiye’nin sığınmacı politikası yorumu

OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı envanterde

GAP Gazeteciler Birliği'nden Vali Varol'a 'Adıyaman Raporu'

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

'Açık Radyo'nun yayın lisansına RTÜK iptali

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu TBMM'de akademisyenleri dinledi

Beylikdüzü Kaymakamı Bafra’ya atandı

İstanbul'da tam kapasiteli yurt... Günlüğü 43,3 TL!

Büro Memur-Sen’den 'Tasarruf Tedbirleri'ne sert itiraz - Videolu Haber

43 dilde adli sicil verilebiliyor... En çok alınan belge İngilizce

DEM Parti İl Başkanı Coşkun: 'Adalet yerini bulmadı'

Adıyaman çarşı esnafı yeni 'Kent Meydanı' projesine tepkili - Videolu Haber

Gani Bereket: 'İlaçlama bitkisel üretim için hayati öneme sahip'

Almanlardan Adıyaman Belediyesi’ne altyapı güçlendirme desteği