DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR BİSİKLET SÜRMEYİ ÖĞRENECEK

Adıyaman Down Sendromlular Derneği tarafından yürütülen +1 DEĞERLİYİZ Projesi kapsamında Down Sendromlu bireylere Bisiklet dağıtımı yapıldı.

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR BİSİKLET SÜRMEYİ ÖĞRENECEK
GÜNDEM 10.05.2024 17:54:00 68 0

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Adıyaman Down Sendromlular Derneği tarafından yürütülen +1 DEĞERLİYİZ Projesi kapsamında Down Sendromlu bireylere Bisiklet dağıtımı yapıldı.

Adıyaman Down Sendromlular Derneği bünyesinde oluşturulan Bisiklet Kulübü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2 ay süre ile eğitim alacak. Bisiklet sürebilmek için özel eğitim alacak olan Down Sendromlu çocuklar aldıkları eğitim sonrasında düzenlenecek olan Özel Sporcular arası Bisiklet yarışmaları etkinliklerine katılım sağlayacaklar.

Bisiklet dağıtım törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri, Down Sendromlular Dernek Başkanı Zeynel Abidin Şenlik, Down Sendromlu sporcularımız ve aileleri katıldı.

+1 DEĞERLİYİZ Projesi kapsamında Down Sendromlu bireylere bisikletlerini veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; ”Bizim buradaki amacımız, güçlü toplum ve güçlü Türkiye'nin öne çıkması konusunda tüm gençlerimizin ve özel gereksinimli bireylerin kurumumuzun tüm imkanlarından 24 saat faydalanmalarını sağlamaktır.

10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” engelliler haftasındaki etkinliklerimizden bir tanesi yine bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Down Sendormlular Derneği ile işbirliği içerisinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen projemizde bugün çocuklarımızla beraberiz. İnşallah çocuklarımız bisiklet eğitimi ile beraber kurumumuz içerisinde bünyesinde her zaman olduğu gibi bugünde bisiklet branşı ile tanışıyorlar. Her dönem olduğu gibi çok farklı branşlar eğitim sosyal kültürel sporcu branşlarla çocuklarımıza her zaman destek olduğumuz gibi bugünde bisiklet branşı ile tanıştırıyoruz. inşallah bisiklet eğitimini aldıktan sonra bu branşla ilgili çalışmalarımızı çocuklarımızla eğlenerek devam edecekler. Bundan sonraki inşallah organizasyonlarımızda daha farklı branş ve çalışmalarla beraber olacağız. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız.

Keleş; “Projenin desteklenmesi ve değer görmesi konusunda Sayın Valimiz Dr. Osman Varol’a teşekkür ederim” dedi.


İlginizi Çekebilir

Araç sahipleri dikkat! MTV'de 2. taksit ödemeleri başladı

Adıyaman’a 'Gastronomi' merkezi kurulacak

Konut satışlarında düşüş trendi sürüyor

Tayini çıkan hakim ve savcılar için veda programı düzenlendi

Mardin Valisi Akkoyun, LGS Türkiye Birincisini tebrik etti

Sağlık çalışanları yeni Bakan'a seslendi... Sağlıkta acil önlemler alınmalı

17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Takım'a tebrik

Memur ve emeklinin zamlı maaşları belli oldu

Ahmet Sevim’den Milli Takıma tebrik

Yılmaz: Enflasyonda düşüş başladı

Narkoçelik-25'te 320 gözaltı

Vergi Dairesi'nde kartlar yeniden dağıtıldı... Gelir İdaresi tek tip örgüt yapısına kavuştu

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' tepkisi - Videolu Haber

Adıyamanlılar Milli Takım için tek yürek oldu