Dünya Turan Ocakları Derneği, Azerbaycan şehit annelerini ağırladı

ADIYAMAN (PHA) - Hasan GÜLER - Dünya Turan Ocakları Derneği, Azerbaycan'dan gelen şehit annelerini ve temsilcilerini Akyazı'daki genel merkezinde misafir etti.

Dünya Turan Ocakları Derneği, Azerbaycan şehit annelerini ağırladı
GÜNDEM 30.07.2024 13:20:04 66 0

Ziyaret kapsamında Azerbaycan Karabağ muharebesi aileleri, veteranları ve şehit aileleri ile ilgili temsilciler, Türkiye'deki siyasi parti, vakıf ve derneklerle bir araya geldi.
Azerbaycan heyetinde, Azerbaycan Karabağ Muharebesi Aileleri, Veteranları ve Şehit Aileleri İçtimai Birliği Başkan Yardımcısı Kemale Abdullayeva, Şehit Analarına Destek İçtimai Birliği Başkanı Ceyran Hasenova, Başkan Yardımcısı Kifayet Türksoy, Zengilan Rayon 7 Numaralı Tam Orta Mektep Direktörü Aygün Memmedlı ve diğer önemli isimler yer aldı. Türkiye'de onları karşılayanlar arasında Dünya Turan Ocakları Derneği Ankara Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Cihad Rahmi Akar ve Kadın Kolları Genel Başkanı Afag Akar da bulunuyordu.
"Kardeş Ülke Azerbaycan'ın Yanındayız"
Dünya Turan Ocakları Derneği Genel Başkanı İlyas Kulaksız, Almanya'daki programı nedeniyle ziyarete katılamasa da telefonla bağlanarak Azerbaycan'dan gelen misafirlere çalışmalarında başarılar diledi.
Cihad Rahmi Akar, Azerbaycan şehit annelerinin Türkiye'ye yaptıkları ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Kardeş ülke Azerbaycan Cumhuriyeti'nde şehit anneleri olarak içtimai birlikte görev yapan değerli şehit annelerinin Türkiye’ye gerçekleştirmiş oldukları ziyaret çerçevesinde biz de Turan Ocakları teşkilatı olarak muhterem şehit annelerimizi genel başkanlığımızda ağırlayıp onları misafir etmek ve Akyazı’daki siyasi kuruluşlarımızda şehit aileleriyle bir araya getirmek istedik. İki devlet tek millet Türkiye büyük devlettir" dedi.
"Bayrağımız, Dilimiz, İmanımız Aynı"
Şehit Analarına Destek İçtimai Birliği Başkanı Ceyran Hasenova, Türkiye'nin desteğini her zaman hissettiklerini belirterek, "Türkiye bizim öz vatanımız gibidir. Türkler bizim hemşerimizdir, bayrağımız aynı, dilimiz aynı, imanımız aynı. İki devlet tek millet olarak görüyoruz. Türkiye ve Azerbaycan bayrağının olduğu rozeti hep taşırız" şeklinde konuştu.
"Şehitlerimizi Minnetle Anıyoruz"
Cihad Rahmi Akar, konuşmasında şehitleri anarak, "Biz şu anda aldığımız nefesi ve rahat yaşam ortamımızı şehitlerimize borçluyuz. Rabbim, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesinde ve bugüne kadar devletimizin bekası, milletimizin istiklal ve istikbali için gözünü kırpmadan şahadete yürümüş tüm şehitleri ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü için şahadete yürüyen tüm şehitleri minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Marmaris Kadın Platformu: Saklama, aklama, yargıla!

Türkiye'nin ilk mesleki ortaokullarının açılacağı iller belli oldu

İletişim'den 'veri sızıntısı' iddiasına açıklama

Girişimde Bilişim Teknolojileri kullanımları belli oldu... Girişimlerin yüzde 73'ü uzaktan erişimde

Dünya Türk Birliği: "12 Eylül’de Türk milletinin demokratik tercihi ayaklar altına alındı"

Adıyaman’da 6️⃣5️⃣4️⃣1️⃣ adet kalıcı deprem konutun kurası çekildi.

Bir hafta 95 terörist etkisiz!

Hava Kuvvetleri'nin ambulansı organ nakli için havalandı

Azerbaycan desteğiyle yapılan ilkokul Kahramanmaraş'ta açıldı

Diyanet'ten 'konut' açıklaması

"Hava trafiğinde greve değil, göreve hazırız!"

Zeytin Dalı'ndan acı haber!

Bakanlardan Narin'in kabrine ziyaret

İletişim'den 'mimik' iddiasına açıklık

MEB, yeni müfredata uygun ölçme araçlarını yayımladı