Ekrem İmamoğlu: “Omuzunuzdaki yükü almaya geldik”

TBB’DEN ADIYAMAN’A BÜYÜK DESTEK

Ekrem İmamoğlu: “Omuzunuzdaki yükü almaya geldik”
BELEDİYELER 28.08.2024 18:52:00 121 0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümen Toplantısı için geldiği Adıyaman’da, STK, meslek odası temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen odak toplantısında bir araya geldi. 

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yanı sıra milletvekilleri ve TBB encümen üyeleri katıldı. 

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaptığı konuşmada, TBB’nin encümen toplantısının Adıyaman’da gerçekleştirilmesinin şehir için önemine değinerek, “İl olduğumuzdan beri ilk kez TBB’nin encümeni Adıyaman’da toplandı. 6 Şubat’ta büyük bir yıkım yaşamış, binlerce evladını kefensiz toprağa vermiş, yoksullukla büyük mücadele içinde olan şehrimizde bu toplantının düzenlenmesine vesile olan Sayın İmamoğlu başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

TBB’DEN ADIYAMAN’A BÜYÜK DESTEK

Tutdere, Adıyaman Belediyesi’nin deprem yaralarını sarmak konusunda büyük bir dayanışma gösterildiğini belirterek, “Bugün Adıyaman’da TBB, Adıyaman’ımızda özellikle belediyemizin deprem yaralarını sarmak konusunda büyük bir dayanışma sergiledi. İhtiyacımız olan araçlar, Başkanımızın talimatıyla TBB tarafından Adıyaman’ımıza hibe edildi. 17 adet, yaklaşık 100 milyon TL değerinde araç için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Tutdere, TBB ve büyükşehirlerin desteklerinin devam edeceğini belirterek, Adıyaman’ın yeniden inşasında bu desteklerin büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Mersin, İzmir, Ankara, İstanbul ve Aydın Büyükşehir Belediyelerinin Adıyaman’dan ellerini çekmediklerini ve bu dayanışmanın devam edeceğini kaydeden Tutdere, “Adıyaman’ı hep birlikte ayağa kaldıracağız, yeniden inşa edeceğiz.” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN UMUT İNŞASI VURGUSU

Adıyaman’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu ise, “Buraya sizin sesinizi dinlemek, yüreklerinizdeki acıyı paylaşmak ve birlikte çözüm üretme duygusuyla geldik. Adıyaman’ın konusunun sadece binaları inşa etmek olmadığını sizler benden daha iyi biliyorsunuz, bana göre umudun inşa edilmesi lazım.” dedi.

“TUTDERE UMUDUN İNŞASINDA GÜÇLÜ BİR YOLCULUĞA BAŞLADI”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarı elde ettiğinin altını çizen İmamoğlu, “Abdurrahman Tutdere dostumuz, sevgili kardeşimiz, bir Adıyamanlı olarak aynı zamanda iyi bir yönetici, iyi bir insan, iyi bir komşu, hemşehri olarak, burada umudun inşasında sizlerden motivasyon alarak çok güçlü bir yolculuğa başladı. Bunu görüyorum. Sizler de onunla iş birliği yapma konusunda çok yürekli ve kararlısınız, bu çok önemli.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, önümüzdeki süreçte oy veren ya da vermeyen herkesin eşit hizmet alacağı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı ve “Biz bu memleketin daha iyi bir geleceği olacağına inanıyoruz, bu inancı daha da yeşertmeye ve omuzunuzdaki yükü almaya, sıkıntılarınızı paylaşmaya geldik.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından STK Başkanları, Oda Temsilcileri ve Muhtarların talepleri dinlendi. 


İlginizi Çekebilir

İmamoğlu’ndan Adıyamanlı Hanım Teyze’ye söz verdiği oyuncaklar ulaştı

Adıyaman Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi (AKEM) yeni bilgisayar laboratuvarına kavuştu

İBB’den Adıyamanlı öğrencilere anlamlı destek

Adıyaman Belediyesi'nden Geleneksel Sünnet Şöleni: 267 çocuk sünnet ettirildi

Başkan Tutdere 7 yıldır akülü sandalye bekleyen vatandaşın talebini bir gecede karşıladı

TBB Adıyaman toplantısında hazırlanan Deprem Raporu yayımlandı

Adıyaman Belediyesi, Geleneksel Sünnet Şöleni Düzenliyor

Başkan Tutdere, yeni eğitim yılı açılışında öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Başkan Tutdere muhtarlarla bir araya geldi

Adıyaman Belediyesi’nden üniversiteyi kazanan gençlere eğitim desteği

Adıyaman’da okul öncesi temizlik seferberliği

Adıyaman Belediyesi, SMA hastası Firdevs için harekete geçti

Adıyaman Zabıtasından ‘Zabıta Haftası’ yürüyüşü

Adıyaman Belediyesi'nin gezici ikram araci hizmete girdi… İlk çaylar Başkan Tutdere’den

Adıyaman'da 30 Ağustos Zafer Bayramı şenliklerle kutlandı