KÜLTÜR - SANAT

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

ENGELLERİ SANATLA AŞIYORLAR

Erzurum B.Belediyesi tarafından 2019 yılında hizmete açılan Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi’nde 50 engelli, el sanatları, okuma yazma, kuaför ve bilgisayar kurslarının yanında; fizik tedavi hizmetleride veriliyor.

ENGELLERİ SANATLA AŞIYORLAR
KÜLTÜR - SANAT 14.01.2022 16:43:00 129 0

Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Serpil Keser, engelliler ile ev hanımlarına yönelik hizmet verdiklerini belirterek,  engelli ve sağlıklı bireylerin bir arada olduğu bir merkezde empati yeteneğinin ve dayanışma duygusunun geliştiğini söyledi.

Şube Müdürü Keser,  ‘’Merkezimiz 2019 yılında açıldı, erişilebilirlik konusundaki kriterleri yerine getirdiğimiz için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden erişilebilirlik konusunda belge aldık. Merkezimiz hem kadınlara hem engellilere hizmet veriyor. 50 engelli vatandaşımız kurumumuzdan hizmet alıyor. El sanatları kursu, okuma yazma kursu, bilgisayar eğitimi, gibi eğitimler veriyoruz. Fizyoterapistler merkezimize geliyor,  engellilerimize fizik tedavi hizmeti veriyoruz. Kuaförlük kursu gibi birçok alanda engellilerimize ve kadınlara hizmet veriyoruz. Buradan hem kadınlar sanatsal faaliyetlere katılarak yararlanabiliyor, hem de engelliler sosyalleşme mekânı buluyor.  Kurslara katılan kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor’’ dedi.

“SOSYALLEŞME İMKANI BULUYORUZ”

Merkezden hizmet alan 23 yaşındaki görme engelli Tansu Çiller Kara ise filografi kursunda çok farklı ürünler ürettiklerini belirterek, kurslarla sosyalleşme imkânı bulduklarını ifade etti.

En büyük hayalinin Kuranı Kerimi kendisi gibi görme engellilere öğretmek olduğunu belirten Kara, ‘’Bu merkezimizin açılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve ekibine çok teşekkür ederim. Burada günlerimiz çok eğlenceli geçiyor. Hem el sanatları ürünler yapıyoruz, hemde sosyalleşme imkânı buluyoruz. En Büyük hayalim Kuranı Kerimi görme engellilere öğretebilmek ve Kuranı Kerim Öğretmeni olmak’’ dedi.


Anahtar Kelimeler: ENGELLERİ SANATLA AŞIYORLAR

İlginizi Çekebilir

Deprem kardeşi iki şehrin sanatçıları İstanbul'da buluştu - Videolu Haber

Bodrum’da Anadolu’nun sanat rüzgarı esecek

28. İstanbul Tiyatro Festivali heyecanı şimdiden başladı

İşte 5 Temmuz'da vizyona girecek filmler

Mustafa Cevat Atalay SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açacak

Adıyaman'da çocuklar 'Masal Yolu' ile buluştu - Videolu Haber

HALK OYUNLARI GRUP YARIŞMALARI SONA ERDİ

Depremzede çocuklara sinema etkinliği - Videolu Haber

Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi Mutenâ 21. sayısını çıkardı

Bursa Devlet Tiyatrosu tüm ödülleri topladı

Cuma günü vizyonuna girecek filmler belli oldu

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Atlar’ temalı resim sergisi

Üniversitemizde “Masal Anlatıcılığı Atölyesi” Düzenlendi

Tarihin kadim tanığı mühürler Ankara'da sergileniyor

Selva Özkirişçi SANKO Sanat Galerisi’nde resim sergisi açacak