Engelli ve yaşlılar için kabir ziyaretlerinde ulaşım kolaylığı

MALATYA (PHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, mezarlıklarda engelli ve yaşlı vatandaşların kabir ziyaretlerini kolaylaştırmak adına golf araçları hizmet vermeye başladı.

Engelli ve yaşlılar için kabir ziyaretlerinde ulaşım kolaylığı
GÜNDEM 24.05.2024 21:20:02 75 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte genel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra her kesimden vatandaşın yaşamına dokunacak projeler de birbiri ardına hayata geçiriliyor. Sosyal belediyecilik kapsamında her geçen gün yeni hizmetler üretmeye gayret eden Büyükşehir Belediyesi’nde Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından sağlanan "golf aracı" hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların yakınlarının kabir ziyaretlerini daha rahat yapmalarına imkan sağlıyor. Şehir Mezarlığı'nda kullanılmak üzere hizmete giren golf aracı yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyen hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar için büyük bir ulaşım kolaylığı sunuyor.
Mezarlık ziyaretçilerinin çok fazla olması, araçların da içeri alınmaması nedeniyle hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların sıkıntı yaşamalarını önlemek amacıyla devreye konulan 8 kişi kapasiteli golf arabası mezarlık görevlilerinin eşliğinde hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından hizmete giren golf aracıyla yakınına ait kabir ziyaretini gerçekleştiren Cebrail Erkurt, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlerin aklında olmayan ancak doğrudan hayata dokunan insana dokunan hizmetleri sunuyorlar. Engellileri her zaman her yerde koruduğu, yaşlıları da düşündüğü için ve bugün buradaki hizmetten dolayı gerçekten minnettarız. Daha önce mezarlığa geldiğimiz zaman bayağı bir yol kat ediyorduk. Hatta bazen gelemiyorduk. Hizmetten dolayı yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan hizmeti çok beğendiğini ifade eden Recep Aşkın da, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza, engellilere böyle bir imkan sağladıkları için teşekkür ederim. Bu hizmetin sayesinde babamın mezarına ziyarete gidiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Sabancı Üniversitesi girişimi Euronova, otomotiv dünyasının liderlerinden büyük yatırım aldı

Altun’dan Türkiye’nin sığınmacı politikası yorumu

OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı envanterde

GAP Gazeteciler Birliği'nden Vali Varol'a 'Adıyaman Raporu'

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

'Açık Radyo'nun yayın lisansına RTÜK iptali

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu TBMM'de akademisyenleri dinledi

Beylikdüzü Kaymakamı Bafra’ya atandı

İstanbul'da tam kapasiteli yurt... Günlüğü 43,3 TL!

Büro Memur-Sen’den 'Tasarruf Tedbirleri'ne sert itiraz - Videolu Haber

43 dilde adli sicil verilebiliyor... En çok alınan belge İngilizce

DEM Parti İl Başkanı Coşkun: 'Adalet yerini bulmadı'

Adıyaman çarşı esnafı yeni 'Kent Meydanı' projesine tepkili - Videolu Haber

Gani Bereket: 'İlaçlama bitkisel üretim için hayati öneme sahip'

Almanlardan Adıyaman Belediyesi’ne altyapı güçlendirme desteği