ENGELLİ DERNEKLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Adıyaman Otizm ve Down Sendromlular Derneği, Adıyaman Görme Engelliler Derneği temsilcileri, dernek yönetim kurulu üyeleri ve aileleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş’i ziyaret etti.

ENGELLİ DERNEKLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
GÜNDEM 11.08.2024 20:42:00 90 0

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş: ”Gençlik ve Spor Bakanlığının “Spor varsa Engel Yoktur ” sloganı ile engelli ve özel gereksinimli bireyleri kapsayan sosyal ve sportif faaliyetler özel gereksinimli vatandaşların hayata aktif katılımlarını sağlayan çok önemli bir faaliyet alanıdır.

İl Müdürlüğümüz bünyesinde tüm spor branşlarında özel gereksinimli bireylere yönelik spor faaliyetleri yapılmaktadır. Spor tesislerimiz, Gençlik Merkezlerimiz ve Genç Ofislerimizde çeşitli kişisel gelişim kursları, beceri, sanat ve müzik kursları özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyetler düzenlenmektedir. Özel gereksinimli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına yaşayabilmelerini sağlamak tüm toplumun insanlık görevidir. Onların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli bir yaşam sürebilmelerini sağlamak amacıyla biz tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Özel Gereksinimli bireylere yönelik olarak yapılan çalışmalarımızı şöyle özetleyebiliriz;

Adıyaman Gençlik Merkezi'nde Haftanın her günü "Resim, Ahşap Boyama, Ebru, Takı Tasarımı, Geri Dönüşüm, Parmak Boya ve Kuru, Sulu, Pastel Boya" eğitimleri iki Resim Özel Eğitim Eğitmeni tarafından verilmektedir. Bu kurslara yaklaşık 30 özel gereksinimle birey katılmaktadır.
"Bisiklet Kulübüne" 15 Down Sendromlu birey devam etmekte bisiklet eğitimi almaktadır. Eğitimler hafta sonu vergilemektedir.
Özel Eğitim Yüzme Antrenörleri eşliğinde haftada 4 gün yüzme etkinlikleri yapılmakta bu etkinlikler yaklaşık 35 özel gereksinimli birey katılmaktadır. 
Ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz spor tesislerinde Dört Özel Eğitim Eğitmenleri tarafından haftada yedi gün (Yeni Mahalle Spor Salonu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Sümerevler Atletizm Pisti) yaklaşık 60 özel gereksinimli bireye fiziksel aktivite ve spor kursları yapılmaktadır,


Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Adıyaman Down Sendromlular Derneği tarafından yürütülen +1 DEĞERLİYİZ" adlı proje ortak amaçlar çerçevesinde başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Bu Kapsamda düzenlenen tüm eğitimler ve kurslar İl Müdürlüğüme bağlı kuruluşlarda il müdürlüğümüz uhdesinde çalışan eğitmenler tarafından yürütülmektedir.


İlginizi Çekebilir

“KAHRAMANLAR SAHADA, KALBİMİZ ONLARLA” SPOR ETKİNLİKLERİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı

ADIYAMAN VALİSİ DR. OSMAN VAROL’UN “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ” MESAJI

Adıyaman Fen Lisesinde Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi.

Büyükçekmece'de site güvenlik görevlisine bıçaklı saldırı!

Müftülükten vatandaşlara 'Geçerken' hediye

Bakan Güler Bayburt'ta temaslarda

Fenerbahçe heyeti Külliye'de

Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu? Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor!

Memurlar eşitsizliğin son bulmasını istiyor... Memurlar, 5434 sayılı kanuna tabi olmalı!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurulara Osmaniye de eklendi

Ormanya’da üretilen Kızıl Geyikler doğaya salınacak

Samsun-Kırıkkale hızlı tren hattına start 2025'te

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha