Engelli Ömriye Şimşek:" Engelliler olarak atama bekliyoruz"

BEYPAZARI  (UHA) - 24 Nisan 2020 yılında kpss giren 95 bin engelli 6 aydır atama bekliyor.

Engelli Ömriye Şimşek:
GÜNDEM 3.11.2022 08:26:00 424 0

Kura ile lise, ön lisans, lisans dâhil) Şubat 2022 tarihinde cumhurbaşkanının 12 bin sözleşmeli engelli alımının müjdesinin üzerinden geçen aylar olmasına rağmen bir gelişme yaşanmadığı belirtildi.

İki yılda bir olan engelli kpss sınavının her yıl olmamasından doğan yıl kaybı sıkıntısı ve sınav ile atama arasındaki sürenin uzunluğu engellileri mağdur duruma getirmekte olduğu kaydedildi.

Bir Üniversite Mezunu ve halende Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler okuyan Engelli Ömriye Şimşek, Özel sektörde engelli alma sıkıntısı, alınan engellinin engel durumunun göz önüne alınmaması üzerine uygun olmayan işlerin yaptırılması engellinin önüne konular engellerin küçük bir kısmı olduğunu söyledi..

Evlerde kendi çabasıyla ders çalışan bizler 80 puanlarla atanamadıklarını anlatan Ömriye Şimşek, “Şimdiye kadar 63 bin engelli memur istihtam edildi ve 2020 sınavına 95 bin engelli ekpss sınavına girdi. Engellilere uygulanan kota Yüzde 3 tür. Engellilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ancak yüzde 6 kota ve tek seferde 20 bin atamanın olması biraz nefes almalarını sağlamakla giderilir. Sayısal verilere bakıldığında Türkiye sadece 12 milyon engelli olduğu tespit edilmiş sadece ekpss giren 95 bin engelli çalışmak istemektedir. Bu engellilerin çalışmasını sağlamak devletimiz için hiç zor olmayan şeylerdir. Her yardıma muhtaç kişiye yardım eden devletimizden engellilerinde çalışmak beklentisi haklarıdır.” İfadesinde bulundu.

İki yılda bir olan ekpss sınavının her yıl olmamasından doğan yıl kaybı sıkıntısı ve sınav ile atama arasındaki sürenin uzunluğu engellileri mağdur duruma getirdiğine değinen Engelli Ömriye Şimşek, şunları kaydetti:

“Özel sektörde engelli alma sıkıntısı, alınan engellinin engel durumunun göz önüne alınmaması, uygun olmayan işlerin yaptırılması, engellinin önüne konular engellerin küçük bir kısmıdır. Zaten evlerde kendi çabasıyla ders çalışan bizler 80 puanlarla atanamamaktayız. Şimdiye kadar 63 bin engelli memur istihdam edildi ve 2020 sınavına 95 bin engelli ekpss sınavına girdi. Engellilere uygulanan kota Yüzde 3 tür. Engelliler evlerde tek duvar arasında kalmak değil, çalışıp üretmek ailesine katkı sağlamak istiyor. Bizim sosyalleşmemiz ve kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmemiz için bir işimizin olması hayati bir ihtiyaçtır. Engelli kimseye ihtiyaç duymadan kendi emeği ile kendi ihtiyacını karşılamak istiyor. Yüzde 3 lük kotanın yüzde 6 ya çıkmasını istiyoruz.”

 


İlginizi Çekebilir

Adıyaman'da DSİ Yatırımlarını Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

ASKİ, Sincan Yenikent'te su baskınları için harekete geçti

Gazeteci-Yazar Özkan Karaca’dan Basın Mensuplarına Açık Davet

Şehirlerarası otobüslerde 2024’ün en yoğun rota Bursa–İstanbul

Muşlu öğrencilerin özel projesine MSB daveti

Öğrencilere dijital eğitim desteği

Başörtüsü sürgünü iddialarına İletişim'den açıklama

İstanbul Bakırköy'de iklim değişikliğiyle mücadelede önemli adım

ASELSAN'dan sualtına 210 milyon Euro'luk sözleşme

Mutfak sanatlarındaki ustalıklar yarışacak

Pençe Kilit, Barış Pınarı ve Münbiç'te 9 terörist etkisiz!

Üretici market fiyat farklılıklarında beyaz lahana ve mandalina lider!

Malatya'dan üniversite öğrencilerine müjde!

Milletlerarası okullarda Eylül'de 'Türkçe' dersi başlıyor

570 milyon araç otoyollardan geçti