Enkazdan toplanan malzemeler Adıyamanlı kadınların elinde sanata dönüştü - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Mustafa TEKİN- Adıyaman Belediyesi'ne bağlı Kadın ve Gençlik Merkezi (ADIMEK) 6 Şubat depreminde yıkılan binaların enkazlarından topladıkları atıkları geri dönüşüme kazandırıyor.

Enkazdan toplanan malzemeler Adıyamanlı kadınların elinde sanata dönüştü  - Videolu Haber
KÜLTÜR - SANAT 14.05.2024 15:49:00 118 0

Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi’nde açılan kursta, usta ve kursiyerler tarafından deprem sonrası enkazlardan toplanan atıklar, çeşitli işlemlerden geçirilerek, hem geri dönüşüme kazandırılıyor hem de 6 Şubat depremini anımsatan minyatürler haline getiriliyor.

Kursun Usta Öğreticisi Nadire Harıkçı, daha önce kursiyer olar katıldığı eğitimde şu an usta öğretici olarak sanatını sürdürdüğünü söyledi. Deprem gibi üzücü bir durumda dahi geri dönüşümü düşünerek çalışmalar yürüttüklerini anlatan Harıkçı, “Yaptığımız çalışmalara bakıldığında kırık bir küp veya kâğıttan yapmış olduğumuz bebekler gibi çeşitli maddelerden bir şeyler elde etmeye çalışıyoruz. Bu işe olan merakım çocukluk dönemimden bu yana gelen bir durum. Usta öğreticilik serüvenim yine geçmiş dönemlerde belediyemizin açmış olduğu kurslara dayanıyor. İlk etapta kursiyer olarak katıldığım kurslarda kendimi geliştirerek sınavlara hazırlandım. Sınavlarda aldığım başarı sonrası burada usta öğretici olarak göreve başladım." dedi.

6 Şubat depremi sonrası yıkıntıların arasındaki çöpe atılacak parçaları geri dönüşüme kazandırdıklarını belirten Usta Öğretici Perihan Pamukçu ise "Deprem süreci sonrası enkazlardan bulduğumuz ve değerlendirebileceğimiz malzemeleri toplamaya başladık. Kız kardeşimin yıkılan evinin enkazından çıkarmış olduğum kendisine ait olan kot pantolonu değerlendirmemi istemesi üzerine pantolonu bir tablo haline getirdim. Geri dönüşümle gelen tülleri ve boya tekniklerini uygulayarak yapmış olduğum bu tablo dünya kadınlar gününde yaptığımız sergimize katılan Adıyaman Valisi Sayın Osman Varol tarafından beğenilerek Adıyaman’a kurulacak olan deprem müzesinde kullanılacağını ve koruma altına aldıklarını söyledi." diye konuştu.

Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi Koordinatörü Ramazan Dinç de amaçların dönüşüm akademisi veya geri dönüşüm merkezi olarak hizmet vermek olduğunu ifade etti.

Merkezlerindeki iki sınıfta kursiyerlere eğitimler verdiklerini kaydeden Dinç, "Şuan bulunduğumuz yer fatih kadın gençlik merkezinde bulunan geri dönüşüm sınıfı. Fatih kadın gençlik merkezimizde iki sınıfımız bulunuyor. Bizim buradaki amacımız sınıf olmaktan ziyade Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren geri dönüşüm akademisi veya geri dönüşüm merkezi olarak hizmet vermek. Şuan burada görmüş olduğunuz el işi ürünlerin tamamı geri dönüşüme uygun malzemelerden yapılmıştır. Burada yumurta kolilerini, kozalakları veya mısır koçanlarını kullanarak bir şeyler yapmaktayız. Burada geri dönüşümün yanı sıra kültürümüzü ve sanatımızı birleştirerek atıl durumda bulunan malzemelerden bir şeyler yapıyoruz. Burada görmüş olduğunuz ürünlerde hocalarımız ve kursiyerlerimizin emekleri oldukça çok." ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Adıyaman'da çocuklar 'Masal Yolu' ile buluştu - Videolu Haber

HALK OYUNLARI GRUP YARIŞMALARI SONA ERDİ

Depremzede çocuklara sinema etkinliği - Videolu Haber

Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi Mutenâ 21. sayısını çıkardı

Bursa Devlet Tiyatrosu tüm ödülleri topladı

Cuma günü vizyonuna girecek filmler belli oldu

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Atlar’ temalı resim sergisi

Üniversitemizde “Masal Anlatıcılığı Atölyesi” Düzenlendi

Tarihin kadim tanığı mühürler Ankara'da sergileniyor

Selva Özkirişçi SANKO Sanat Galerisi’nde resim sergisi açacak

Malatya Kültürel Miras Okulu'nda birinci dönem bitti

Taksim Sanat’ta 'Genç Buluşmalar'

373 gelenek ustasına daha sanatçı tanıtma kartı

Şehir tiyatrosu final yaptı

Fransızlar, Nemrut Dağı’na tekrar ilgi göstermeye başladı